Citi sporta veidi
2010. gada 16. augusts, 14:35

Igaunijas un Lietuvas spēkavīri piedalās pasaulē lielākās lidmašīnas vilkšanā

Jauns.lv

Deviņi spēkavīri, tai skaitā viens no Igaunijas un divi no Lietuvas, svētdien Krievijas pilsētā Uļjanovskā uzstādīja jaunu pasaules rekordu, velkot pasaulē lielāko lidmašīnu, paziņoja Uļjanovskas apgabala valdības preses dienests.

Spēkavīri uzstādīja rekordu, pavelkot 195 tonnas smago lidmašīnu "An-124 Ruslan" piecus metrus. To paveica Lietuvas spēkavīri Žīdrūns Savicks un Vids Blekaitis, Tarmo Mits no Igaunijas, Krievijas atlēti Elbruss Nigmatullins un Mihails Sidoričevs, Marks Felikss no Lielbritānijas, Stefans Solvi Petersons no Īslandes, Kšištofs Radzikovskis no Polijas un Stojans Todorčevs no Bulgārijas.

Lidmašīnas vilkšanas process tika dokumentāli fiksēts, un attiecīgie dokumenti tiks nosūtīti Ginesa Pasaules rekordu grāmatai jaunā rekorda reģistrēšanai.

Rekords tika uzstādīts svētkos "Aviasalons-2010", kas svētdien tika atklāti Uļjanovskā un kuros sasniegts arī vietējais apmeklētības rekords - vairāk nekā 100 tūkstoši cilvēku.

Svētkos tika demonstrēti arī aviomodelistu, paraplanieristu, izpletņlēcēju un citu dalībnieku priekšnesumi. Izstāžu laukumā bija izvietotas lidmašīnas, tostarp jau minētā "An-124 Ruslan".

BNS

Tēmas