Gulbis līdzīgā cīņā piekāpjas ceturtajai raketei Marejam
Citi sporta veidi

Gulbis līdzīgā cīņā piekāpjas ceturtajai raketei Marejam

Jauns.lv

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis Sinsinati "Masters 1000" sērijas turnīra astotdaļfināla mačā ar 6-4, 4-6, 6-7 (4:7) piekāpās ATP ranga ceturtajā vietā esošajam britam Endijam Marejam, kurš arī izlikts ar ceturto numuru turnīrā.

Gulbis līdzīgā cīņā piekāpjas ceturtajai raketei M...
Izšķirošajos brīžos Ernestam Gulbim nedaudz pietrūka veiksmes un psiholoģiskās noturības.
Izšķirošajos brīžos Ernestam Gulbim nedaudz pietrūka veiksmes un psiholoģiskās noturības.

Līdz ar to Gulbis Marejam zaudējis visos piecos abu savstarpējos mačos, bet tāpat nākamajā nedēļā latvietis sasniegs jaunu rekordvietu ATP rangā.

Šajā mačā Gulbis jau pirmajā geimā lauza pretinieka servi, izmantojot pirmo no divām iegūtajām breikbumbām. Problēmas Gulbim radās ceturtajā geimā, kad pirmo breikbumbu ieguva skots, tomēr ilgā geimā veiksmīgāks tomēr bija latvietis. Līdzīga cīņa turpinājās arī nākamajā geimā, kurā Gulbis atkal ieguva breikbumbu, bet izmantot to nespēja. Piektajā geimā Gulbis jau otro reizi lauza pretinieka servi, panākot 4-1, tomēr sestajā geimā pēc latvieša dubultkļūdas Marejs lauza viņa servi, atjaunojot intrigu pirmajā setā. Tomēr Gulbis centās neatdot skotam iniciatīvu - astotajā geimā viņš guva punktu pie savas serves, kas ļāva panākt 5-3, tomēr uz to devītajā geimā Marejs atbildēja, uzvarot ļoti pārliecinoši. Svarīgo desmito geimu Gulbis sāka ar kļūdu vienkāršā situācijā, tomēr turpinājumā nospēlēja pārliecinoši, triumfējot pirmajā setā. Arī otrajā setā pirmais pie breikbumbām tika Gulbis. Šoreiz tas notika trešajā geimā, tomēr nevienu no trijām iespējām latvietis neizmantoja. Taču kopumā otro setu sekmīgāk sāka Marejs un sestajā geimā viņš ieguva divas breikbumbas, otro no tām arī izmantojot un panākot 4-2. Nākamajā geimā Marejs neļāva latvietim uzvarēt nevienā izspēlē, panākot jau 5-2. Savukārt vēl pēc brīža Marejs arī noslēdza setu savā labā ar 6-3. Izšķirošajā setā jau pirmajā geimā Marejs lauza latvieša servi, bet Gulbis nepadevās un nākamajā geimā pats ieguva breikbumbu, kuru uzreiz arī izmantoja. Turpinājumā laukumā ritēja līdzīga cīņa, tomēr astotajā geimā latvietis spēja tikt pie divām breikbumbām, kuras gan neizmantoja. Pirmajos desmit geimos tenisisti uzvarētāju nenoskaidroja un nepaveica to arī nākamajos divos geimos, kas nozīmēja, ka jāspēlē taibreiks. Papildgeims sākās ar Mareja minibreiku, bet pēc brīža viņš panāca arī 3:0. Smagu kļūdu latvietis pieļāva piektajā izspēlē, kad vienkāršā situācijā iesita bumbiņu tīklā, nokļūstot zaudētājos ar 1:4. Pēc brīža rezultāts jau kļuva 6:1, kas deva Marejam piecas mačbumbas. No tām tika izmantota ceturtā.

Par otrās kārtas pārvarēšanu Gulbis nopelnīja 90 punktus ATP rangā, kas viņam nākamajā nedēļā ļaus sasniegt jaunu karjeras rekordvietu. Jaunākajā ATP rangā Gulbis ieņem 27. vietu, kas ir atkārtoti sasniegta augstākā pozīcija viņa karjerā, bet Marejs atrodas ceturtajā vietā.

Gulbis ar Mareju iepriekš bija spēlējis četras reizes, un arī tajos visos mačos viņš bija zaudējis. Abu sportistu iepriekšējā tikšanās reizē pagājušā gada ASV atklātā čempionāta pirmās kārtas mačā Marejs uzvarēja ar rezultātu 7-5, 6-3, 7-5.

Ceturtdaļfinālā Marejs tiksies ar amerikāni Mārdiju Fišu, kurš ar 7-5, 6-2 pieveica francūzi Rišāru Gaskē. Iepriekš Fišs šajā turnīrā bija pieveicis arī ar astoto numuru izlikto spāni Fernando Verdasko.

Kā ziņots, pirmajā kārtā Gulbis ar 7-6 (7:5), 6-4 pieveica amerikāni Donaldu Jangu, kurš dalībai šajā turnīrā bija saņēmis speciālo ielūgumu jeb "wild card", bet otrajā kārtā Latvijas tenisists gandrīz divas ar pusi stundas ilgā cīņā ar 6-7 (8:10), 6-3, 7-6 (7:5) pieveica austrieti Jirgenu Melceru, kurš bija izlikts ar 13.numuru. Tikmēr Marejam pirmā kārta bija brīva, bet otrajā viņš ar 6-3, 6-7 (3:7), 6-2 pieveica francūzi Žeremī Šardī.

Aizvadītajā gadā Gulbis nespēja pārvarēt šī turnīra kvalifikācijas pirmo kārtu, tāpēc viņam šogad ranga punkti nav jāaizstāv. Savukārt 2008.gadā Latvijas tenisists iekļuva Sinsinati turnīra ceturtdaļfinālā, kur zaudēja serbam Novākam Džokovičam. Kā ziņots, pagājušajā nedēļā Gulbis spēlēja prestižajā Toronto "Masters 1000" turnīrā, kur otrās kārtas mačā ar 6-4, 4-6, 4-6 piekāpās zviedram Robinam Sēderlingam, kurš bija izlikts ar piekto numuru. Savukārt Marejs triumfēja Toronto turnīrā.

LETA/Foto: LETA