Futbols
2010. gada 5. septembris, 16:15

Savi līdzjutēji piekauj Bosnijas un Hercegovinas futbola federācijas priekšsēdētāju

Jauns.lv

Pēc Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēles piektdien Luksemburgā līdzjutēji piekāvuši Bosnijas un Hercegovinas Futbola federācijas priekšsēdētāju Bogdanu Ceko, vēsta šīs valsts mediji.

Tas noticis pie viesnīcas, kur mitinājusies Bosnijas un Hercegovinas futbola izlase. "Viņi jautāja vai es esmu federācijas priekšsēdētājs un es atbildēju, ka neesmu," notikumus atstāstīja Ceko. "Tad viņi jautāja vai esmu pilnvarota amatpersona, četri vai pieci vīri pienāca tuvāk un sāka manis sist."

Starpgadījums noticis neilgi pēc spēles, kurā Bosnija un Hercegovina uzvarēja Luksemburgas izlasi ar rezultātu 3:0. Pēc incidenta Ceko tika nogādāts slimnīcā ar niecīgu galvas traumu. Uzbrucēji vēl nav noskaidroti, tomēr vietējā televīzija vēsta, viņi esot bijuši neapmierināti ar Bosnijas un Hercegovinas futbola federācijas darbību.

Kā tika ziņots, Bosnijai un Hercegovinai draudēja izslēgšana no Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) un Eiropas Futbola federāciju apvienības (UEFA) turnīriem, jo pēc to lūguma nebija pieņēmusi izmaiņas nacionālās federācijas statūtos. FIFA un UEFA aicināja Bosniju un Hercegovinu ievēlēt vienu nacionālās federācijas prezidentu, tādējādi aizstājot līdzšinējo sistēmu, kurā federācijai ir trīs prezidenti, kas ievēlēti pēc trīs tautību pārstāvniecības - horvātu, serbu un musulmaņu.

Kā zināms, Bosnijas un Hercegovinas futbola izlase pagājušajā gadā bija tuvu iekļūšanai Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā un tikai Eiropas zonas kvalifikācijas turnīra "play-off" kārtā divu spēļu summā ar rezultātu 0:2 piekāpās Portugālei.

LETA