Citi sporta veidi
2010. gada 11. septembrī, 12:09

US Open sieviešu finālā tiksies Klijstersa un Zvonarjova

Jauns.lv

Pašreizējā čempione Kima Klijstersa šī gada ASV atklātā čempionāta finālā spēkosies ar krievieti Veru Zvonarjovu, noskaidrojās pēc piektdien notikušajām pusfināla spēlēm.

US Open sieviešu finālā tiksies Klijstersa un Zvon...

Savā pusfinālā ar otro numuru izliktā Klijstersa ar 4-6, 7-6 (7:2), 6-4 pieveica mājinieku favorīti Venusu Viljamsu, kura bija izsēta ar trešo numuru.

Šī Klijstersai bija 20. uzvara ASV atklātā čempionāta spēlēs pēc kārtas.

Tikmēr ar septīto numuru izliktā Zvonarjova pusfinālā ar rezultātu 6-4, 6-3 pārspēja dānieti Karolīnu Vozņacki, kurai turnīrā bija pirmais numurs.

Līdz ar to Vozņacki vēl nekļūs par WTA ranga līderi. Tas notiktu, ja dānietei izdotos triumfēt ASV atklātajā čempionātā. Pirmo pozīciju rangā saglabās amerikāniete Serēna Viljamsa, kas traumas dēļ turnīrā nepiedalās.

Klijstera un Zvonarjova savā starpā līdz šim ir spēlējušas septiņas reizes, un piecos mačos ir uzvarējusi beļģiete, tomēr visas šīs uzvaras viņa guva laikā no 2002. līdz 2006. gadam.

Tikmēr Zvonarjova centīsies izcīnīt savas karjeras pirmo "Grand Slam" titulu. Pagājušā gada finālā Klijstersa ar 7-5, 6-3 pieveica Vozņacki.

LETA