Daugaviņam vārti Otavas „Senators” pārbaudes spēlē
Hokejs

Daugaviņam vārti Otavas „Senators” pārbaudes spēlē

Jauns.lv

Latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš svētdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Otavas "Senators" jauno talantu turnīra spēlē.

Daugaviņam vārti Otavas „Senators” pārbaudes spēlē...
Kaspars Daugaviņš veiksmīgi ir uzsācis cīņu par vietu Otavas „Senators” sastāvā.
Kaspars Daugaviņš veiksmīgi ir uzsācis cīņu par vietu Otavas „Senators” sastāvā.

Mačā, kurā "Senators" ar rezultātu 7:3 pārspēja Čikāgas "Blackhawks" jauno maiņu, Daugaviņš guva vienus no sešiem savas komandas vārtiem trešajā trešdaļā. Dienu iepriekš "Senators" ar 3:5 piekāpās Pitsburgas "Penguins" komandai, bet šajā mačā Daugaviņš ar precīziem metieniem neizcēlās. Turnīra pēdējā mačā otrdien "Senators" spēkosies ar Toronto "Maple Leafs" jaunajiem hokejistiem.

Tikmēr citā turnīrā svētdien Kristiāna Pelša komanda Edmontonas "Oilers" ar 4:1 pārspēja Vankūveras "Canucks" jaunos talantus. Spriežot pēc spēles apraksta, Pelšs izcēlies ar divām soda minūtēm, ko gan pretinieki nespēja izmantot. Vēl šajā turnīrā "Oilers" spēkosies ar Kalgari "Flames" un Sanhosē "Sharks" jaunajiem hokejistiem.

Jauno talantu treniņnometnes komandām notiek līdz 17. septembrim. Pēc tam sāksies komandu galveno sastāvu nometnes, kurās sākumā tiks piesaistīti arī fārmklubu spēlētāji.

Kā ziņots, aizvadītajā sezonā Daugaviņam izdevās debitēt "Senatora" sastāvā, NHL aizvadot vienu maču. Daugaviņš spēlē pret Ņujorkas "Rangers" spēlēja ceturtajā maiņā, laukumā pavadot astoņas minūtes un 26 sekundes. Šajā laika periodā Daugaviņš izdarīja divus metienus pa sāncenšu vārtiem un maču noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu. Jau ziņots, ka Daugaviņš pagājušajā sezonā aizvadītajās 72 spēlēs AHL čempionātā izpildīja 21 precīzu metienu un 25 rezultatīvas piespēles, kas viņam komandas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā deva sesto vietu. "Senators" nespēja kvalificēties Kaldera kausa izcīņai. Austrumu konferences kopvērtējumā tā 80 mačos tika pie 81 punkta, ieņemot 11.vietu.

"Senators" izvēlējās Daugaviņu 2006. gada NHL drafta trešajā kārtā ar kopējo 91. kārtas numuru. Tikmēr Pelšu "Oilers" izvēlējās šī gada NHL drafta septītajā kārtā ar kopējo 181. numuru.

Līdz ar to Pelšs bija pirmais Latvijas hokejists, kas izvēlēts NHL draftā pēdējo trīs gadu laikā. Līdz šim pēdējais Latvijas spēlētājs, kurš tika draftēts bija Artūrs Kulda, kad 2006.gadā viņu ar kopējo 200.numuru izvēlējās Atlantas "Thrashers" vienība. Tajā pašā gadā cits NHL klubs Otavas "Senators" pieteica tiesības uz vēl vienu Latvijas hokejistu Kasparu Daugaviņu. Abi Latvijas hokejisti jau debitējuši NHL. 17 gadus vecais Pelšs ir Daugavpils hokeja skolas audzēknis, bet aizvadītajā sezonā "Dinamo/Juniors" sastāvā Baltkrievijas atklātajā čempionātā pavisam 46 spēlēs guva sešus vārtus un izdarīja trīs rezultatīvas piespēles.

Līdz šim NHL draftā ir bijuši iekļauti 25 Latvijas spēlētāji.

Zīmīgi, ka "Oilers" 1993.gada draftā izvēlējās Aleksandru Kerču, kurš jau nākamajā sezonā aizvadīja piecas spēles NHL čempionātā.

LETA/Foto: AFP