Jūliuss Šuplers: Viņiem bija labāka kustība, vairāk svaiguma
Jūliuss Šuplers kā galveno zaudējuma iemeslu uzskata nogurumu.

Jūliuss Šuplers: Viņiem bija labāka kustība, vairāk svaiguma

Jauns.lv

Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Jūliuss Šuplers pēc ceturtdien Rīgas "Dinamo" piedzīvotā zaudējuma Jekaterinburgas "Avtomobilist" hokejistiem ar 1:2, norādīja uz mājinieku komandas spēlētāju nespēju izmantot momentus, psiholoģisko nogurumu un izmaiņām uzbrucēju virknējumos.

Jūliuss Šuplers: Viņiem bija labāka kustība, vairā...

Slovāku speciālists atzina, ka pretinieki bijuši labāki. "Viņiem bija labāka kustība, vairāk svaiguma, kā mums pietrūka. Neizmantojām savus momentus vienādos sastāvos, lieliski stāvēja pretinieku vārtsargs. Ar šīm lietām ir jātiek galā, jāizdara pareizie secinājumi," pēcspēles preses konferencē sacīja treneris.

Šuplers uzsvēra, ka viņam nepatīk meklēt attaisnojumus zaudējumā, taču uzsvēra, ka spēlētājiem pietrūcis svaiguma nevis fiziskajā, bet psiholoģiskā ziņā. "Nepieciešams atjaunoties un mēs zinam kā to panākt. Grafiks ir saspringts visām komandām, arī mums, taču tas nav attaisnojums," sprieda treneris, sakot, ka komandai ir visi nepieciešamie līdzekļi un metodes, lai spēlētāji atgūtu spēles tonusu. "Puišiem pietrūka sportiskā niknuma, gribas uzvarēt, azarta. tas bija izšķirošais šajā cīņā, jo pretiniekiem šo lietu bija vairāk," uzsvēra Šuplers.

Sniegumu iespaidojušas arī sastāva izmaiņas, jo temperatūras dēļ nespēlēja Mārtiņš Karsums un Gints Meija, savukārt piespiedu kārtā jaunizveidotie uzbrucēju virknējumi līdz spēlei divos treniņos nepaguva saspēlēties. Komandas debitantam Jurajam Mikušam nav bijis viegli pirmajā spēlē iejusties komandas taktiskajās shēmās, taču Šuplers, cer, ka viņš būs "Dinamo" noderīgs spēlētājs.

Savukārt Jekaterinburgas "Avtomobilist" galvenais treneris Jevgēņijs Popihins sacīja, ka pēc diviem zaudējumiem iepriekšējās spēlēs, viņa vadītajai komandai vairs nebijis kur atkāpties, tāpēc par uzvaru Popihins, kurš savulaik spēlēja Rīgas "Dinamo", kur viņa skolotāji bija Viktors Hatuļevs, Helmuts Balderis un Anatolijs Jemeļjaņenko, bija ļoti priecīgs. Viņš uzsvēra, ka Rīgas "Dinamo" ir ļoti laba komanda, pret kuru visām komandām spēlēt ir ļoti grūti.

BNS/Foto: LETA