Anna Kurņikova pieņēmusi ASV pilsonību
Citi sporta veidi
2010. gada 24. septembrī, 13:21

Anna Kurņikova pieņēmusi ASV pilsonību

Jauns.lv

Krievu tenisiste kādreizējā WTA ranga astotā rakete un populārā modele Anna Kurņikova ir pieņēmusi ASV pilsonību, ziņo sporta portāls tennis.com.

Anna Kurņikova pieņēmusi ASV pilsonību...
Anna Kurņikova ir ieguvusi ASV pilsonību.
Anna Kurņikova ir ieguvusi ASV pilsonību.

Pēdējā laikā Kurņikova, kura jau ilgu laiku dzīvo ASV, regulāri piedalās dažādos komerciālos tenisa mačos šīs valsts teritorijā. Pēc pašas sportistes vārdiem, ASV pilsonība ir loģisks solis pēc tā, kad viņa sākusi sadarboties ar labdarības organizāciju, kura palīdz amerikāņu karavīriem ārzemēs. “Es sevi vienmēr esmu uzskatījusi pa pusei par krievieti un pa pusei par amerikānieti. Mani nekad neiztrauca tas, vai man ir šīs valsts pase vai nav, taču, kad es sāku aktīvi sadarboties ar daudzām ASV organizācijām un fondiem, loģisks nākamais solis kļuva vēlme iegūt šīs valsts pilsonību,” portālā citēta tenisiste.

Savu profesionālo karjeru Anna Kurņikova beidza 2003. gadā, tā arī neguvusi ievērības cienīgu sasniegumus vienspēlēs, taču dubultspēlēs jaunā ASV pilsone prata izcīnīt divas uzvaras “Grand Slam” sērijas turnīros. Viņas labākais sasniegums "Grand Slam" sērijas turnīros bija iekļūšana pusfinālā Vimbldonas čempionātā 1997.gadā.

kasjauns.lv/Foto: Bulls Press