Basketbols
2010. gada 26. septembris, 13:01

Tartu "Rock" sensacionāli uzvar BBL kausa izcīņā

Jauns.lv

Igaunijas basketbola komanda Tartu "Rock" sestdien "Mastercard" Baltijas Basketbola līgas (BBL) kausa turnīra spēlē par pirmo vietu ar rezultātu 61:57 (17:17, 17:14, 9:11, 20:15) uzvarēja Lietuvas klubu Viļņas "Lietuvos rytas" vienību.

 Pirmais puslaiks aizritēja vienlīdzīgā cīņā, komandām dodoties pārtraukumā "Rock" pārsvars bija tikai viens punkts, puslaiks noslēdzās ar rezultātu 32:31. Otrajā puslaikā "Lietuvos rytas" komandai tā arī neizdevās lauzt spēles gaitu, kas "Rock" komandai ļāva aizvadīt rezultatīvāko ceturtdaļu spēlē. Līdz spēles beigām "Rock" basketbolisti turpināja spēlēt tik pat veiksmīgi un svinēja negaidītu uzvaru pret spēcīgo "Lietuvos rytas" komandu.

Kā ziņots, Latvijas komanda "Ventspils" sestdien "Mastercad" BBL kausa spēlē par trešo vietu ar 82:56 uzvarēja Tallinas "Kalev/Cramo" vienību. Kā minēts, piektdien BBL "Mastercard" kausa pusfināla spēlē "Venstpils" komanda ar 63:82 piekāpās "Lietuvos rytas". Citā pusfināla mačā "Rock" komanda ar 73:54 uzvarēja "Kalev/Cramo" vienību.

Kā ziņots, pagājušajā sezonā "Ventspils" izcīnīja trešo vietu gan Latvijas Basketbola līgas (LBL) turnīrā, gan arī BBL elites divīzijā. Jau ziņots, ka BBL regulārajā čempionātā šosezon Latviju pārstāvēs visi tie četri klubi, kas elites divīzijā spēlēja arī aizvadītajā sezonā - "Ventspils", "VEF Rīga", "Valmiera" un "Liepājas Lauvas".

LETA