Basketbols
2010. gada 26. septembris, 14:50

Visas favorītes iekļūst pasaules sieviešu basketbola čempionāta otrajā posmā

Jauns.lv

Pasaules sieviešu basketbola čempionāta otrajā posmā sestdien iekļuva visas galvenās favorītes.

Sestdien tika aizvadītas pirmā apakšgrupu turnīra pēdējās, trešās kārtas spēles, pēc kurām kļuva zināmas visas 12 valstsvienības, kas otrajā posmā turpinās cīņu par vietu ceturtdaļfinālā.

A apakšgrupā pirmo vietu ar trijām uzvarām trīs spēlēs izcīnīja iepriekšējā pasaules čempionāta spēcīgākā komanda Austrālija, kurai ar divām uzvarām sekoja Baltkrievija, bet pie viena panākuma tika Kanāda. Savukārt Ķīna zaudēja visās trīs spēlēs.

B apakšgrupā trīs uzvaras izcīnīja vēl viena no favorītēm ASV. Otrajā vietā ar divām uzvarām ierindojās pašreizējā Eiropas čempionvienība Francija, trešo vietu ar vienu uzvaru ieņēma Grieķija, bet Senegāla piedzīvoja trīs zaudējumus un ierindojās pēdējā, ceturtajā vietā.

Trīs uzvaras izcīnīja arī Spānija, kas ieguva pirmo vietu C apakšgrupā. Otrajā vietā ar diviem panākumiem ierindojās Dienvidkoreja, kurai ar vienu uzvaru sekoja Brazīlija. Tikmēr Mali basketbolistes zaudēja visās trīs spēlēs.

Savukārt D apakšgrupā pirmo vietu ar trijām uzvarām izcīnīja Krievija, kurai ar divām uzvarām sekoja čempionāta saimniece Čehija un Japāna, kas tika pie viena panākuma. Savukārt Argentīna cieta trīs neveiksmes.

Otrajā posmā, uz kuru komandas līdzi ņems savstarpējo spēļu rezultātus pirmajā apakšgrupu turnīrā, E grupā spēlēs ASV, Austrālija, Francija, Baltkrievija, Grieķija un Kanāda. Savukārt F grupā cīnīsies Spānija, Krievija, Čehija, Dienvidkoreja, Brazīlija un Japāna.

Pēc viena apļa turnīra ceturtdaļfinālā iekļūs katras apakšgrupas četras labākās komandas.

Tikmēr pirmā posma četru apakšgrupu pēdējo vietu īpašnieces Ķīna, Mali, Senegāla un Argentīna turpinās cīņu par 13.-16. vietu.

Iepriekšējā pasaules čempionātā pirms četriem gadiem Austrālijas izlase finālā ar 91:74 pieveica Krievijas valstsvienību, bet mačā par bronzas medaļām ASV ar 99:59 sagrāva Brazīliju.

Kā ziņots, pasaules čempionāts Čehijā ilgs līdz 3. oktobrim.

LETA