Ivanānu nokautē, Bārtulis NHL sezonu sāk ar uzvaru
Hokejs

Ivanānu nokautē, Bārtulis NHL sezonu sāk ar uzvaru

Jauns.lv

Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonas pirmās kārtas spēlē ceturtdien Oskara Bārtuļa pārstāvētā Filadelfijas "Flyers" komanda ar rezultātu 3:2 (0:0, 2:0, 1:2) izbraukumā pieveica Pitsburgas "Penguins" vienību.

Ivanānu nokautē, Bārtulis NHL sezonu sāk ar uzvaru...
Šķiet, ka Raitim Ivanānam Stīvs Makintairs nav ērtākais pretinieks, jo arī viņu iepriekšējā cīņā pirms nedēļas, latviešu „policistam” klājās gana plāni.
Šķiet, ka Raitim Ivanānam Stīvs Makintairs nav ērtākais pretinieks, jo arī viņu iepriekšējā cīņā pirms nedēļas, latviešu „policistam” klājās gana plāni.

Bārtulis, kurš turpina cīņu par vietu "Flyers" vienības pamatsastāvā, šoreiz tika starp sešiem aizsargiem, kas devās laukumā. Latvietis spēlēja 13 minūtes un 32 sekundes, bloķējot divus pretinieku metienus un cīņu noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu.

Uzvarētājiem pa vieniem vārtiem guva Denijs Brīrs, Bleirs Betss un Klods Žirū, bet "Penguins" komandā ar precīziem metieniem izcēlās Tailers Kenedijs un Alekss Goligoskis.

Šajā mačā "Flyers" komandas vārtos pārsteidzoši stājās 22 gadus vecais krievs Sergejs Bobrovskis, kurš savā debijas spēlē atvairīja 29 no 31 metieniem.

Pēc 44 gadu pārtraukuma Pitsburga tikusi pie jaunas hokeja halles, tomēr tās atklāšanas svētkos "Penguins" vienība nespēja izcīnīt panākumu.

Mača interesantākie momenti – video:

Tikmēr zaudējumu piedzīvoja Raita Ivanāna pārstāvētā Kalgari "Flames" komanda, kas ar 0:4 (0:1, 0:0, 0:3) piekāpās Edmontonas "Oilers" vienībai.

Ivanāns spēlēja astoņas minūtes un 20 sekundes, kuru laikā izkāvās ar Stīvu Makintairu par ko saņēma piecas soda minūtes, izpildīja vienu spēka paņēmienu un spēli noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -1. Raitim Ivanānam šis kautiņš beidzās ļoti neveiksmīgi. Neskatoties uz veiksmīgo cīniņa sākumu, otrajā pusē Makintairs pilnībā pārņēma iniciatīvu un ar vienu precīzu sitienu „izslēdza” latviešu policistu. Ivanāna kautiņš sākās pēc tam, kad viņš ar augsti paceltu nūju bīstami nospēlēja pret "Oilers" komandas zviedru hokejistu Magnusu Pājarvi-Svensonu. Pēc kautiņa ar Makintairu latvietis palika guļot uz ledus un laukumu ar asiņainu seju spēja pamest tikai ar komandas biedru un ārsta palīdzību.  "Kad kāds šādi saņem sitienu ar nūju pa seju, nepieciešams iet laukumā un teikt: "Tev to nāksies paskaidrot," pēc kautiņa teica Makintairs. "Kautiņā piedalījās divi lielie puiši un kādam bija jākrīt."

Šajā mačā pa vieniem vārtiem guva Džilberts Brulē, Džordans Eberle, Alešs Hemskis un Šons Horkofs.

Mača interesantākie momenti – video:

Pirmā jaunās sezonas spēle ceturtdien tika aizvadīta Helsinkos un tajā Karolīnas "Hurricanes" komanda ar rezultātu 4:3 (1:1, 3:1, 0:1) pieveica Minesotas "Wild" vienību. Piektdien abas komandas tiksies atkārtoti. Savukārt sestdien un svētdien pa divus mačus Prāgā aizvadīs Fīniksas "Coyotes" un Bostonas "Bruins" vienības.

Stīvs Makintairs „izslēdz” Raiti Ivanānu – video:
Raitis Ivanāns bija bezspēcīgs pret Stīvu Makintairu arī pirmssezonas pārbaudes spēlē – video:
LETA/Foto: AFP