Kima Klijstersa uzvar sezonas noslēguma turnīrā
Citi sporta veidi
2010. gada 31. oktobrī, 20:44

Kima Klijstersa uzvar sezonas noslēguma turnīrā

Jauns.lv

Sieviešu tenisa sezonas noslēguma turnīra - WTA "Tour Championships" - finālā svētdien triumfēja beļģiete Kima Klijstersa, kura izšķirošajā cīņā ar 6-3, 5-7, 6-3 uzveica WTA ranga pirmās vietas īpašnieci dānieti Karolīnu Vozņacki.

Kima Klijstersa uzvar sezonas noslēguma turnīrā...
Kima Klijstersa trešo reizi karjerā uzvar sezonas noslēguma turnīrā.
Kima Klijstersa trešo reizi karjerā uzvar sezonas noslēguma turnīrā.

Pēc uzvaras pirmajā setā ar 6-3 Klijstersa bija uz uzvaras takas arī mača otrajā setā, izvirzoties vadībā ar 4-1. Tomēr Vozņacki, kura sieviešu tenisa konkurencē šogad ir izcīnījusi uzvaras visvairāk mačos, no nākamajiem astoņiem geimiem pamanījās uzvarēt septiņos.

Arī trešo setu Vozņacki sāka pārliecinoši, uzreiz izcīnot punktu pie pretinieces serves, tomēr pēc tam līdz pat pēdējai spēles servei duelis pagāja zem beļģietes zīmes.

Tādējādi Klijstersa kļuva tikai par piekto tenisisti, kurai panākums sezonas noslēguma turnīrā padevies trīs vai vairāk reizes. Beļģiete WTA "Tour Championships" turnīros triumfējusi arī 2002. un 2003. gadā.

Klijstersa, kura WTA rangā pašlaik ieņem ceturto vietu un turnīrā bija izlikta ar trešo numuru, pēc šīs uzvaras WTA rangā pacelsies uz otro pozīciju, apsteidzot krievieti Veru Zvonarjovu.

Pusfināla mačā Vozņacki ar rezultātu 7-5, 6-0 pieveica ar otro numuru izlikto Zvonarjovu, savukārt Klijstersa ar rezultātu 7-6 (7:3), 6-1 pieveica ar piekto numuru izlikto austrālieti Samantu Stosuru, kura apakšgrupu turnīrā pārspēja Vozņacki.

Pēc Dohas turnīra Indonēzijas pilsētā Bali notiks sezonas WTA "International" sezonas noslēguma turnīrs, kurā piedalīsies 12 tenisistes, kas šosezon bijušas sekmīgākās "International" sērijas turnīrā.

LETA/Foto: AFP