Leģendārais Dominiks Hašeks KHL spēles laikā zaudējis samaņu

Leģendārais Dominiks Hašeks KHL spēles laikā zaudējis samaņu

Jauns.lv

Latvijas speciālista Igora Pavlova trenētā Maskavas "Spartak" leģendārais čehu vārtsargs Dominiks Hašeks KHl regulārā čempionāta mājas spēlē ceturtdien pret Novokuzņeckas "Metalurg" uz pāris sekundēm zaudēja samaņu.

Leģendārais Dominiks Hašeks KHL spēles laikā zaudē...
Leģendārais Dominiks Hašeks pamatīgi sabiedēja visus klātesošos ar savu samaņas zaudēšanu.
Leģendārais Dominiks Hašeks pamatīgi sabiedēja visus klātesošos ar savu samaņas zaudēšanu.

Kā vēsta "Spartak" oficiālā mājaslapa interneta, Hašeks samaņu uz 3-4 sekundēm zaudēja pēc sadursmes ar kādu no saviem komandas biedriem. "Es izslidoju no vārtiem, lai censtos pārtvert ripu, un kāds man burtiski "uzlidoja" virsū. Komandas ārsts jau paspēja nobīties par manu veselību, taču jau pēc pāris sekundēm es atkal biju kājās. Šobrīd es jūtos tā, it kā nekas tamlīdzīgs nebūtu noticis," Hašeka teikto citē "Spartak" mājaslapa.

"Spartak" un Novokuzņeckas "Metalurg", kurā spēlē arī Latvijas aizsargs Aleksandrs Jerofejevs, mačs noslēdzas ar mājinieku uzvaru 2:1. Šajā spēlē Hašeks atvairīja 15 no 16 pretinieku metieniem.

Par spīti uzvarai, "Spartak" vienība ar 25 punktiem 24 spēlēs nespēja pacelties no priekšpēdējās, desmitās pozīcijas KHL Rietumu konferences kopvērtējumā.

Kā vēstīts, "Spartak" klubam 45 gadus vecais Hašeks pievienojās šī gada jūnijā, noslēdzot līgumu uz vienu sezonu.

Savas ilgās karjeras laikā Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Hašeks laika posmā no 1990. līdz 2008.gadam pārstāvēja Čikāgas "Blackhawks", Bufalo "Sabres", Detroitas "Red Wings" un Otavas "Senators". Kopā ar "Red Wings" viņš divas reizes ieguva Stenlija kausu un divas reizes ieguva Hārta balvu, kuru pasniedz sezonas vērtīgākajam spēlētājam. Tāpat Hašeks sešas reizes saņēma Vezina balvu kā sezonas labākais vārtsargs. 1998. gadā ar Hašeku ierindā Čehija uzvarēja Nagano olimpiskajā spēlēs. 2006.gada Olimpiādē viņš ieguva bronzas godalgu. Četras godalgas viņš ieguvis pasaules čempionātos - sudrabu 1983.gadā un bronzu 1987., 1989. un 1990. gadā.

LETA/Foto: AFP