Futbols
2010. gada 13. novembris, 20:22

Brjanskas "Dinamo" vārtsargs Mandrikins pamodies no komas

Jauns.lv

Bijušais Krievijas futbola izlases un pašreizējais Krievijas augstākās līgas kluba Brjanskas "Dinamo" vārtsargs Venjamins Mandrikins piektdien atmodās no komas stāvokļa, vēsta kluba oficiālā mājaslapa.

Komas stāvoklī Mandrikins nokļuva pēc avārijas trešdien, kad vārtsargs, vadot savu automašīnu "Porsche Cayenne", nereaģēja uz milicijas aicinājumu apturēt mašīnu un centās aizbēgt no likuma sargiem, taču smagi avarēja. Avārijā Mandrikins lauza mugurkaulu, kas radīja muguras smadzeņu bojājumus. Tajā pašā vakarā viņam tika izdarīta operācija.

Piektdien Mandrikins pamodās no komas stāvokļa un varēja nedaudz parunāt ar sievu, kura atradās viņa palātā.

Automašīnā bez Mandrikina bija vēl četri cilvēki - divas 19 un 20 gadus vecas sievietes, kā arī Mandrikina komandas biedri Maksims Fjodorovs un Marats Makejevs. Viena no sievietēm lauza mugurkaulu krūšu kurvja daļā, bet otra sieviete lauza atslēgas kaulu. Savukārt abi futbolisti tika sveikā cauri.

29 gadus vecais Mandrikins ir izīrēts Brjanskas "Dinamo" komandai no Maskavas CSKA. Abi klubi centīsies palīdzēt vārtsargam ātrāk atlabt. Krievijas augstākās līgas čempionāta kopvērtējumā patlaban Brjanskas "Dinamo" ar 44 punktiem 38 spēlēs ieņem 14.pozīciju.

LETA