Vitālijs Kličko gatavs dalīt honorāru uz pusēm ar Deividu Heju
Citi sporta veidi
2010. gada 16. novembrī, 17:02

Vitālijs Kličko gatavs dalīt honorāru uz pusēm ar Deividu Heju

Jauns.lv

Ukrainas smagā svara bokseris Vitālijs Kļičko gatavs uz pusēm dalīt honorāru par cīņu ar ambiciozo britu bokseri Deividu Heju.

Vitālijs Kličko gatavs dalīt honorāru uz pusēm ar ...
Ukraiņu bokseris Vladimirs Kličko izaicina uz cīņu kolorīto Deividu Heju.
Ukraiņu bokseris Vladimirs Kličko izaicina uz cīņu kolorīto Deividu Heju.

Kā ziņots, Hejs jau vairākas reizes nesekmīgi ir centies vienoties par cīņu ar Vitāliju Kļičko, kurš ir pasaules čempions Pasaules boksa padomes (WBC) versijā, vai viņa jaunāko brāli Vladimiru, kurš ir pašreizējais Starptautiskās Boksa federācijas (IBF), Pasaules Boksa organizācijas (WBO) un Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) čempions.

Visas domstarpības pārsvarā vienmēr bijušas par cīņas honorāru. Tomēr pirmdien Vitālijs Kļičko izteicās, ka viņš ir gatavs honorāru dalīt vienādās daļās, lai tikai Hejs beidzot piekristu ilgi gaidītajai cīņai. "Es jebkurā brīdī esmu gatavs parakstīt 50 pret 50 līgumu," Kļičko pirmdien pastāstīja "BBC Radio". "Mēs abi esam pasaules čempioni, tāpēc mums atliek tikai cīnīties."

"Esmu gatavs cīnīties nākamā gada pavasarī. Tagad viss ir Heja rokās. Viņš ir labs runātājs, bet jautājums ir, vai viņš ir labs cīnītājs. Ja Hejs sevi par tādu uzskata, tad viņam noteikti ir jāparaksta līgums," izteicās Kļičko. "Es vēlos cīnīties ar Heju, jo manam brālim jau ir divi pasaules čempiona tituli, bet man ir tikai viens," piebilda Vitālijs Kļičko.

"Es vēlos cīnīties ar Heju arī tāpēc, ka pēc tam, kad viņš būs cīnījies ar Vladimiru, man vairs nebūs pretinieka. Vladimirs viņu nogalinās. Viņš visus savus pretiniekus uzvar ļoti pārliecinoši. Tāpēc es vēlos cīnīties ar Heju," atzina Vitālijs Kļičko.

Kā ziņots, Hejs savā pēdējā cīņā aizvadītās nedēļas sestdienā pārliecinoši pieveica savu tautieti Odliju Harisonu, aizstāvot pasaules čempiona jostu Pasaules Boksa asociācijas (WBA) versijā.

Hejs savu boksera karjeru plānojis beigt 2011. gada oktobrī. 30 gadus vecais Hejs savas karjeras laikā ir izcīnījis 24 uzvaras 25 aizvadītās cīņās, un 22 no tām izcīnītas ar nokautu.

Vitālijs Kļičko pagājušajā mēnesī titula aizstāvēšanas cīņā pēc punktiem ļoti pārliecinoši pieveica bijušo čempionu Šenonu Brigsu, bet Vladimirs Kļičko plānojis 10.decembrī tikties ar Zimbabvē dzimušo Lielbritānijas smagā svara bokseri Čisoru.

Vitālijs Kļičko profesionālajā karjerā ir aizvadījis 43 cīņas, kurās izcīnījis 41 uzvaru, no kurām 38 uzvarētas ar nokautu. Savukārt Vladimirs Kļičko savas karjeras laikā ir aizvadījis 58 cīņas, kurās izcīnījis 54 uzvaras, no kurām 49 uzvarētas ar nokautu.

LETA/Foto: AFP