Dainis Dukurs: Mums ir rezerve startā
Citi sporta veidi

Dainis Dukurs: Mums ir rezerve startā

Jauns.lv

Nav prognozējams goda pjedestāls pirms Pasaules kausa (PK) pirmā posma skeletonā, kas risināsies olimpiskajā Vistleras trasē, apliecināja divu pirmā četrinieka braucēju Vankūveras olimpiskajās spēlēs brāļu Dukuru tēvs un treneris Dainis Dukurs.

Dainis Dukurs: Mums ir rezerve startā...
Skeletonistu brāļu dukuru tēvs un treneris Dainis Dukurs uzskata, ka patiesais spēku samērs būs zināms tikai pēc pirmā posmā.
Skeletonistu brāļu dukuru tēvs un treneris Dainis Dukurs uzskata, ka patiesais spēku samērs būs zināms tikai pēc pirmā posmā.

''Ja pirmajā posmā ierindosimies desmitniekā, tas būs ļoti labs rezultāts,'' sacīja Dukurs seniors. Februārī olimpiskajās spēlēs šajā trasē Martins Dukurs bija otrais, bet Tomass Dukurs - ceturtais. Vēlāk Martins triumfēja PK izcīņas sezonas kopvērtējumā.

''Trase tagad ir ļoti ātra. Pirmajā treniņu dienā gaisa temperatūra bija mīnus 14 grādi, ledus ciets, grūti braukt. Ievērojot to, ka puišiem tagad ir pavisam jauna tehnika - tās kamanas, kuras tika izmantotas olimpiskajās spēlēs, nemaz netika ņemtas līdzi. Mērķis ir pirmais desmitnieks, par ko būsim ļoti priecīgi. Laiks rada problēmas, jo vakar [trešdien] bija siltāks - mīnus astoņi grādi, siltāks, trase lēnāka. Nav zināms, ko darīs organizatori. Varbūt piesaldēs. Taču tas būtu par aukstu. Ir arī milzīgs spiediens, kas kaitīgs organismam un veselībai, bet ātrums trasē sasniedza 144 kilometrus stundā.''

Dukura cerības vairo tas, ka dēliem bijuši sliktāki starta laiki treniņos, taču labāks rezultāts finišā par daudziem. ''Tas nozīmē, ka mums ir rezerve. Martinam jaunajās kamanās arī ir cita stūrēšanas sistēma, ko tikai tagad ir sācis izmantot arī Tomass, kurš pie tās cenšas pierast.''

''Izskatās, ka par pirmo trijnieku reāli varētu cīnīties vismaz 12 sportisti. Ir trīs labi kanādieši, trīs labi amerikāņi pat bez Zaka Lunda, kurš nolēmis atpūsties, divi krievi, trīs ļoti labi vācieši, jaunzēlandietis [Bens] Sandfords, anglis [Kristians] Bromlijs. Kaut ko par pašreizējiem spēku samēriem varēs spriest tikai pēc tam, kad pirmais posms būs aizvadīts.''

PK posmi skeletonā notiek reizē ar PK posmiem bobslejā. Atšķirībā no Latvijas bobslejistiem, kas, taupot resursus, nedevās uz četriem pirmajiem posmiem Ziemeļamerikā, Dukuri piedalīsies visos astoņos posmos, no kuriem četri pirmie līdz Ziemassvētkiem notiks Vistlerā un Kalgari Kanādā, bet pēc tam ASV trasēs Pārksitijā un Leikplesidā.

Skeletonistiem vīriešiem pirmā PK posma abi braucieni risināsies naktī no piektdienas uz sestdienu pēc Latvijas laika.


LETA/Foto: LETA