Citi sporta veidi
2010. gada 3. decembris, 13:53

Notiks orientēšanās sacensības "Pazīsti Rīgu"

Jauns.lv

5. decembrī, jau 38.gadu pēc kārtas notiks orientēšanās sacensības "Pazīsti Rīgu", informēja sacensību rīkotājs Andris Actiņš.

"Pazīsti Rīgu" ir ikgadējs pasākums, kas notiek gada klusajā sezonā - decembra pirmajā svētdienā. Tas tiek rīkots, lai iepazīstinātu dalībniekus ar Rīgas arhitektūru un popularizētu aktīvo atpūtu un sportu pilsētvidē. Katru gadu sacensības pulcē vairākus simtus dalībnieku.

Rīgas izcilā un daudzveidīgā arhitektūra un vēsture ir bagāts avots sacensību tematikai. Gadu gaitā tēmas bijušas dažādas - arhitektūras, zinātnes un tehnikas pieminekļi, jūgendstils, latviešu arhitekti, metālmāksla, koks, betons, akmens, stikls, ūdeņi, Rīgas torņi, vēja rādītāji, kolonnas, apgaismes ķermeņi, flora, fauna, pulksteņi, sports, Rīga pēc kara, Rīga pēc 1990. gada un daudzi citi. Šogad par sacensību tēmu izvēlēti Rīgas domes nekustamie īpašumi.

Sacensības sāksies plkst.10 Skārņu ielā 22. Sacensību dienā iepriekš reģistrētās komandas sešu dalībnieku sastāvā saņems 20 fotoattēlu komplektu par noteikto konkursa tēmu un iespējami īsākā laikā centīsies atrast attēlos redzamos kontrolpunktus.

Sacensību objekti pēc to nozīmes tiks vērtēti ar dažādu punktu skaitu. Katrā kontrolpunktā būs tiesnesis, kas komandas kartītē izdarīs atzīmi par objekta atrašanu, un tad komanda varēs doties tālāk. Sacensību laikā atļauts pārvietoties kājām, izmantot velosipēdus vai sabiedrisko transportu. Papildu rezultātam, lai noteiktu sacensību uzvarētāju, tiek vērtēti arī visa gada garumā gatavotie komandu mājasdarbi, kas šoreiz ir par Rīgas logiem.

"Mani priecē, ka sacensībās piedalās tik dažāda vecuma cilvēki - 38 gadu laikā, kopš šīs sacensības notiek, dalībnieku rindās nomainījušās jau divas paaudzes. Ceru, ka ar katru gadu Rīgas pilsētā būs redzams aizvien vairāk īpašumu, ar ko mēs visi varēsim lepoties un kurus varēs iekļaut turpmāko gadu sacensību programmā," saka viens no pasākuma atbalstītājiem - Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks, Pilsētas īpašuma komitejas priekšsēdētājs Andris Ameriks.

Kopš 1973. gada sacensības sagatavo un vada Actiņš, bet sacensību tiesāšanā iesaistīti bērnu un jaunatnes centra "Daugmale" jaunieši.

LETA