Citi sporta veidi
2010. gada 29. decembris, 15:34

Handbola izlase zaudē arī Lietuvai un paliek pēdējie Rīgas domes kausā

Jauns.lv

Latvijas handbola izlase trešdien Rīgas domes kausa izcīņas trešajā spēlē ar rezultātu 26:29 piekāpās Lietuvas valstsvienībai, piedzīvojot savu trešo neveiksmi turnīrā un ierindojoties sacensību kopvērtējuma pēdējā, ceturtajā vietā.

Spēles izšķirošie notikumi risinājās mača otrajā puslaikā, kad tā desmitajā minūtē tablo vēstīja par rezultātu 21:17 Lietuvas komandas labā, taču tad, izmantojot divu vīru pārsvaru, Latvijas komanda spēja rezultāta starpību samazināt līdz minimumam, vēlāk arī izlīdzinot rezultātu - 23:23.

Tomēr līdz spēles beigām vadību atkal atguva lietuvieši, pārliecinoši nosargājot iegūto pārsvaru.

Rezultatīvākais Latvijas izlasē ar 7/4 gūtajiem vārtiem bija Jānis Gremzde, bet sešus vārtus guva Edgars Vadzītis. Savukārt Kristaps Ence atzīmējās ar pieciem precīziem raidījumiem.

Otrajā trešās kārtas mačā Igaunijas izlase ar 30:26 pieveica Ukrainas valstsvienību.

Kā ziņots, pirmās kārtas spēlēs pirmdien Latvija ar 23:30 piekāpās Ukrainai, bet Lietuvas izlase ar rezultātu 27:26 sīvā cīņā pieveica Igaunijas komandu. Savukārt otrajā kārtā otrdien Latvija ar 24:30 atzina Igaunijas pārākumu, bet Lietuvas izlase ar 35:24 pieveica Ukrainas valstsvienību. Tādējādi par Rīgas domes kausa ieguvējiem ar sešiem iekrātajiem punktiem kļuva Lietuvas handbolisti, bet otro vietu turnīrā ar četriem punktiem ieņēma Igaunija. Trešajā vietā ar diviem punktiem ierindojās Ukraina, bet Latvija palika pēdējā, ceturtajā vietā, turnīra gaitā netiekot pie neviena punkta.

Par turnīra labākajiem spēlētājiem Latvijas izlases rindās tika atzīti Gremzde, Ēriks Blūms un Helmuts Tihanovs.

Kā ziņots, pagājušajā gadā par Rīgas domes kausa izcīņas čempioni kļuva Ukrainas izlase, bet Latvijas handbolisti ierindojās otrajā vietā. Trešajā vietā ierindojās Baltkrievijas klubs Minskas "Dinamo", bet ceturto vietu ieņēma Beļģijas izlase. Jau vēstīts, ka oktobrī Latvijas izlase aizvadīja divas 2012.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas otrās kārtas turnīra spēles.

Pirmās kārtas mačā Latvija izbraukumā cienīgā cīņā ar 26:28 (13:14) zaudēja olimpiskajai vicečempionei Īslandes valstsvienībai, ko pārstāv arī Latvijas handbola audzēknis Aleksandrs Pētersons, bet otrās kārtas spēlē Latvija ar 18:36 (8:17) savā laukumā kapitulēja spēcīgajai Vācijas izlasei. Piektās grupas kopvērtējumā pēc pirmajām divām kārtām Vācija un Austrija izcīnījušas pa trijiem punktiem, Īslandes kontā ir divi punkti, bet Latvija pie punktiem vēl nav tikusi.

Četras apakšgrupas komandas laika posmā līdz nākamā gada jūnijam aizvadīs divu apļu turnīru, un divas spēcīgākās vienības iekļūs finālturnīrā, kas risināsies no 2012. gada 17. līdz 29. janvārim Serbijā.

Latvijas vīriešu handbola izlases sastāvs Rīgas domes kausa izcīņas turnīram: Helmuts Tihanovs, Raitis Puriņš, Edgars Kukša, Kaspars Straume, Mārtiņš Lībergs, Edvīns Latkovskis, Kristaps Ence, Jānis Gremzde, Ēriks Blūms, Edgars Vadzītis, Egils Politers, Oskars Arājs, Artis Kurmēns, Andis Ērmanis, Jānis Pavlovičs.

LETA