Poznaņas "Lech" gatavi pārdot Rudņevu par pieciem miljoniem eiro
Futbols
2010. gada 30. decembris, 10:03

Poznaņas "Lech" gatavi pārdot Rudņevu par pieciem miljoniem eiro

Jauns.lv

Polijas futbola klubs Poznaņas "Lech" ir gatavs pārdot Latvijas jauno uzbrucēju Artjomu Rudņevu, ja kāds no ieinteresētajiem klubiem vēlēsies par viņu samaksāt piecus miljonus eiro (3,5 miljonus latu), vēsta portāls "polishsoca.com".

Polijas klubs jau vairākas reizes ir apgalvojis, ka janvāra transfēru perioda laikā negrasās pārdot Rudņevu, taču, kā portālam atklāja viņa aģents Matjašs Farkašs, attiecīga piedāvājuma gadījumā "Lech" kluba vadība ir gatava šķirties no Latvijas uzbrucēja, kurš nesenajā "Latvijas Gada balvas sportā 2010" svinīgajā pasniegšanas ceremonijā tika atzīts par Latvijas sporta šī gada uzlecošo zvaigzni.

"Es domāju, ka "Lech" par Rudņevu vēlas iegūt vismaz piecus miljonus eiro. Šobrīd grūti ticēt, ka kāds būtu gatavas piedāvāt šādu summu. Taču viņš ir profesionālis. Rudņevs pašlaik ir apmierināts ar visu "Lech" komandā notiekošo," pastāstīja Farkašs.

Kā zināms, 22 gadus vecais Rudņevs slavens kļuva pēc tam, kad divās UEFA Eiropas līgas spēlēs ar pazīstamo Itālijas komandu Turīnas "Juventus" kopā izcēlās ar četriem gūtajiem vārtiem.

Viņa rezultatīvās spēles iespaidā par uzbrucēju nopietni interesei paspējušas izrādīt Anglijas premjerlīgas futbola čempionāta komanda Londonas "Arsenal", jau pieminētā "Juventus" vienība, kā arī Vācijas bundeslīgas klubs Dortmundes "Borussia", Itālijas A sērijas futbola čempionāta vienība "Udinese" un citas Eiropā labi zināmas komandas.

Kā ziņots, "Lech" augusta sākumā noslēdza līgumu ar Rudņevu uz četriem gadiem.

Aizvadītajā sezonā Rudņevs, pārstāvot "Zalaegerszeg" (ZTE) komandu, ar 16 gūtiem vārtiem bija otrs rezultatīvākais Ungārijas čempionāta spēlētājs. Savukārt šosezon viņš ir starp rezultatīvākajiem Polijas čempionāta un UEFA Eiropas līgas turnīra spēlētājiem, kurā "Lech" jau parūpējusies par iekļūšanu turnīra 1/16 finālā. Tajā Polijas vienība tiksies ar Portugāles klubu "Braga".

LETA/Foto: AFP