Citi sporta veidi
2011. gada 11. februāris, 23:05

Roberts Kubica apņēmības pilns F-1 atgriezties jau šosezon

Jauns.lv

Smagas traumas rallija sacensību laikā notikušajā avārijā guvušais Polijas autobraucējs Roberts Kubica ir apņēmības pilns Pirmās formulas (F-1) sacensībās atgriezties jau šogad.

Intervijā laikrakstam "Gazzetta dello Sport" komandas "Renault" braucējs Kubica, kurš joprojām atrodas Dženovas slimnīcā, sacīja, ka jūt labās rokas pirkstus un cer uz ātru atveseļošanos. Ārsti sākotnēji prognozēja, ka rehabilitācijas process varētu liegt Kubicam šosezon startēt.

Šī bija otrā reize, kad Kubica avārijā smagi traumē tieši labo roku, jo pirms septiņiem gadiem, būdams pasažieris drauga vadītā automašīnā, viņš cieta, kad mašīnā ietriecās dzēruša autovadītāja stūrēts spēkrats. Arī toreiz ārsti prognozēja, ka Kubicam sezona jāizlaiž, taču viņš Trešās formulas (F-3) sacensībās, kurās tolaik startēja, atgriezās jau pēc sešām nedēļām.

"Man jāatgriežas šogad. Tā ir tā pati roka, kas pirms septiņiem gadiem, taču tad es pēc četrām dienām tik labi nejutos. Gribu trasē atgriezties spēcīgāks nekā līdz šim, jo pēc šādām avārijām tu mainies, kļūsti labāks. Tas pats ar mani notika pēc 2007.gada avārijas Kanādā," pastāstīja Kubica.

Jau ziņots, ka Andoras rallijā svētdien Kubicas vadītā "Škoda Fabia" cieta avāriju, bet poļu autobraucējs guva smagus labās rokas un kājas lūzumus. Sākotnēji ārsti pat bažījās par nepieciešamību veikt rokas amputāciju, taču pēc sekmīgām operācijām, kuras ilga vairāk nekā septiņas stundas, tas nenotika. Kubica līdz nogādāšanai slimnīcā bija zaudējis daudz asiņu.

Pagaidām Kubica nezina, vai vēl startēs rallija sacensībās, taču uzsvēra, ka tās viņam palīdz labāk sagatavoties F-1, jo uzlabo spējas koncentrēties.

Pagaidām Kubicas aizstājējs "Renault" komandā būs vācietis Niks Haidfelds. Šajā komandā otro sezonu brauks arī Vitālijs Petrovs no Krievijas.

LETA