Martins Dukurs: Žēl, ka olimpiskās spēles ir tikai pēc trijiem gadiem
Citi sporta veidi

Martins Dukurs: Žēl, ka olimpiskās spēles ir tikai pēc trijiem gadiem

Jauns.lv

Latvijas skeletonistam Martinam Dukuram triumfēt pasaules čempionātā palīdzēja Pasaules kausa noslēdzošajā posmā gūtā pieredze, Latvijas sportists pēc sacensībām izteicās intervijā portālam "diena.lv".

Martins Dukurs: Žēl, ka olimpiskās spēles ir tikai...
Martins Dukurs kļuva par pirmo ziemas sporta veidu pārstāvi, pēc neatkarības atjaunošanas, kur spējis triumfēt pasaules čempionātā.
Martins Dukurs kļuva par pirmo ziemas sporta veidu pārstāvi, pēc neatkarības atjaunošanas, kur spējis triumfēt pasaules čempionātā.

Kā ziņots, piektdien Dukurs pirmo reizi karjerā triumfēja pasaules čempionātā, četru braucienu summā tuvāko sekotāju krievu Aleksandru Tretjakovu apsteidzot par 1,74 sekundēm.

"Pēdējā Pasaules kausa posmā pārlieku atslābinājos, centos braukt pa īpaši drošām trajektorijām un nebiju tālu no kritiena," atcerējās Dukurs. "Lai neatkārtotu Itālijā pieļauto kļūdu, maksimāli mobilizējos abiem otrās dienas braucieniem."

Pēc pirmās sacensības dienas Martins Dukurs bija iekrājis 0,57 sekunžu pārsvaru pār tuvāko sekotāju vācieti Mihi Haliloviču, bet pēc trešā brauciena tas jau bija palielināts līdz 1,31 sekundei. "Jā, no vienas puses pārsvars bija liels, taču kļūdoties apļa virāžā, tajā vietā vien varēju pazaudēt vienu sekundi," Dukurs atzina, ka braukt uzmanīgi nebija jēga. "Vāciešiem skeletoni slīdēja ļoti labi. Man gan palīdzēja tas, ka viņi savā starpā sīksti cīnījās par vietām uz goda pjedestāla, neizturēja spriedzi un trasē pieļāva kļūdas."

Aizkulisēs Martins Dukurs mājinieku spiedienu neesot izjutis. "Centos koncentrēties tikai braucieniem un nepiesārņot galvu ar blakus lietām. Par tehniku vismaz es nedzirdēju nevienu pārmetumu."

Latvijas sportists izteica nožēlu, ka nākamās olimpiskās spēles ir tikai pēc trijiem gadiem. "Jā, ir žēl, jo patlaban patiešām esmu uz devītā viļņa. Lai uz tā noturētos, būs jāturpina cītīgi strādāt. Vāciešiem distancē tendence ir ļoti laba. Ja viņi uzlabos starta ieskrējienu, ar viņiem būs ļoti grūti cīnīties."

Kā ziņots, Dukurs pēdējās divās sezonās uzvarējis Pasaules kausa izcīņā un Eiropas čempionātos, bet pagājušajā gadā izcīnīja otro vietu Vankūveras olimpiskajās spēlēs.

Savukārt šīs sezonas Pasaules kausā Martins Dukurs uzvarēja pēdējos četros posmos, bet uz goda pjedestāla viņš kāpa septiņos no astoņiem posmiem, kas uzvaru kopvērtējumā garantēja jau pirms pēdējām sacensībām.

Pasaules čempionāts pagājušajā gadā nenotika, bet līdz šim augstākais rezultāts latvietim bija 2008. gadā izcīnītā piektā vieta.

Martina vecākais brālis Tomass Dukurs šoreiz pasaules čempionātā palika devītajā vietā.

LETA/Foto: AFP/LETA