Hokejs
2011. gada 24. marts, 09:45

Skrastiņš traumas dēļ nespēlē, "Stars" zaudējums papildlaikā

Jauns.lv

Zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē trešdien piedzīvoja latviešu aizsarga Kārļa Skrastiņa pārstāvētā Dalasas "Stars" vienība, kas savā laukumā ar 3:4 (0:0, 1:1, 2:2, 0:1) pagarinājumā piekāpās Anaheimas "Ducks" komandai.

Skrastiņš augšstilba muskuļa savainojuma dēļ šajā spēlē nepiedalījās. Iespējams, ka latviešu aizsargs piedalīsies jau nākamajā "Stars" spēlē sestdien izbraukumā pret Nešvilas "Predators" vienību.

Aizvadītajā cīņā neizšķirtu "Ducks" komanda panāca tikai septiņas sekundes pirms mača pamatlaika beigām, kad precīzi meta somu veterāns Tēmu Selenne, bet uzvaras vārtus pagarinājuma otrajā minūtē guva Kems Foulers.

Citā mačā zaudējumu piedzīvoja arī latviešu uzbrucēja Raita Ivanāna pārstāvētais klubs Kalgari "Flames", kas ar 3:6 (2:4, 1:1, 0:1) viesos piekāpās Sanhosē "Sharks" komandai.

Ivanāns joprojām turpina atlabt pēc sezonas pirmajā mačā kautiņā gūtā smadzeņu satricinājuma. "Sharks" komandas labā pa diviem vārtiem guva Patriks Marlo un Torijs Mičels.

Kā ziņots, "Flames" komandas šīs sezonas pirmajā mačā Ivanāns izkāvās ar Edmontonas "Oilers" spēlētāju Stīvu Makintairu, gūstot smadzeņu satricinājumu. Piecus mēnešus pēc kautiņa Ivanāns turpina atlabt no smadzeņu satricinājuma seku sindroma. Tas uzbrucējam neļauj darboties svaru zālē un uz ledus.

NHL Rietumu konferences kopvērtējumā "Stars" ar 86 punktiem 73 spēlēs ieņem devīto vietu, bet "Flames" komanda ar 85 punktiem 76 mačos atrodas pozīciju zemāk. Kā ziņots, pēc 82 regulārā čempionāta spēlēm Stenlija kausa izcīņai kvalificēsies tikai astoņas spēcīgākās konferences komandas.

LETA