„Liepājas metalurgs” tomēr piedalīsies Baltkrievijas hokeja čempionātā

„Liepājas metalurgs” tomēr piedalīsies Baltkrievijas hokeja čempionātā

Jauns.lv

Seškārtējā Latvijas čempionvienība hokejā "Liepājas metalurgs" nākamajā sezonā tomēr startēs Baltkrievijas atklātajā čempionātā (BAČ), vēsta portāls "liepajniekiem.lv".

„Liepājas metalurgs” tomēr piedalīsies Baltkrievij...
Jādomā, ka šāds Latvijas čempionvienības lēmums nozīmē, ka arī nākamsezon tie Rīgas „Dinamo” hokejisti, kuri nespēs iekļūt KHL komandas sastāvā spēļu praksi uzkrās tieši „Liepājas metalurga” rindās.
Jādomā, ka šāds Latvijas čempionvienības lēmums nozīmē, ka arī nākamsezon tie Rīgas „Dinamo” hokejisti, kuri nespēs iekļūt KHL komandas sastāvā spēļu praksi uzkrās tieši „Liepājas metalurga” rindās.

Šādu lēmumu ceturtdien pieņēmusi sporta kluba "Liepājas metalurgs" valde.

"Liepājas metalurga" komanda BAČ turnīrā nākamsezon spēlēs, maksimāli izmantojot savus spēlētājus, kas būs būtiski viņu sportiskajā izaugsmē.

Dalību BAČ turnīrā "Liepājas metalurgs" uzskata par svarīgu kluba pastāvēšanā un attīstībā.

Kā ziņots, marta nogalē "Liepājas metalurga" kluba valdes loceklis Ilgvars Šēns atklāja, ka nākamajā sezonā Liepāja vairs nevarēs atļauties profesionālu hokeja komandu, jo komandai palicis tikai viens sponsors, kas ir "Liepājas metalurgs". "Tādējādi vairs neesam spējīgi uzturēt divas profesionālas sporta spēļu komandas. Būs tikai futbola komanda, profesionālas hokeja komandas vairs nebūs," toreiz izteicās Šēns. "Uzreiz pēc Latvijas čempionāta pēdējās spēles bijām spiesti visu komandu burtiski atlaist. Samaksājām algas un atvaļinājuma naudu un viens no otra atvadījāmies.

Jau vēstīts, ka Liepājas kluba vadība jau ilgāku laiku veica pārrunas ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" vadību par vienības uzturēšanu kopējiem spēkiem.

Kā ziņots, pirms šīs sezonas "Liepājas metalurgs" kļuva par "Dinamo" vienības fārmklubu, tāpēc daži liepājnieki tika pie iespējas spēlēt Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL) komandā "Rīga", bet trīs "Rīgas" komandas hokejisti Juris Štāls, Jānis Andersons un Gints Meija sezonas laikā tika pie ievērojama laika "Liepājas metalurga" rindās.

Rīgas "Dinamo" ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs jau pat bija saņēmis norādījumu konkrētu naudas summu rezervēt kopprojektam ar Liepājas vienību, tomēr sarunu izšķirošajā reizē Gagarina kausa izcīņas otrās kārtas laikā "Dinamo" komanda tomēr paziņoja, ka pašiem nāksies nākamo sezonu sākt ar mīnusiem un tāpēc naudas sadarbībai ar Liepāju neesot.

Kā ziņots, "Liepājas metalurgs" BAČ ceturtdaļfināla sērijā ar 0-3 atzina Žlobinas "Metallurg" komandas pārākumu, bet pēc tam spēcīgākie hokejisti pievienojās "Liepājas metalurgs 2" vienībai, palīdzot tai triumfēt Latvijas atklātajā čempionātā.

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA