Smagi avarējušais F-1 pilots Kubica pametis slimnīcu. FOTO
Citi sporta veidi
2011. gada 24. aprīlis, 17:49

Smagi avarējušais F-1 pilots Kubica pametis slimnīcu. FOTO

Jauns.lv

Pirmās formulas (F-1) poļu pilots Roberts Kubica, kurš februārī Andoras rallija sacensībās cieta smagā avārijā, pametis slimnīcu, kurā sportists pavadīja 76 dienas, vēsta Itālijas portāls "ivg.it".

"Roberts Kubica vairs neatrodas slimnīcā. Viņa veselības stāvoklis ir labs. Tagad jau ārpus slimnīcas sāksies jauns sportista atveseļošanās posms," teikts slimnīcas izplatītajā paziņojumā.

Ārsti turpina periodiski apraudzīt Kubicu saistībā ar sastādīto grafiku.

Vēsturiskā Andoras rallija sacensībās polis piedalījās ar "Škoda Fabia" automašīnu "Super 2000" klasē, tomēr jau pirmajā ātrumposmā avarēja, ietriecoties kādas baznīcas mūros. Pēc notikušā Kubicam vairākās vietās tika lauzta roka, plaukstas pamatnes locītava un kāja. Tik smagas traumas sportists guva, jo pēc avārijas automobili caururba metāla marga. Poļu pilotam, lai salabotu lauztos kaulus, bija nepieciešamas četras operācijas, no kurām pēdējā tika veikta marta vidū.

Jau ziņots, ka Kubicas aizvietotājs šīs sezonas F-1 pasaules čempionātā "Lotus Renault GP" komandā ir vācu pilots Niks Haidfelds, kurš sezonas otrajā posmā - Malaizijas "Grand Prix" - izcīnīja trešo vietu. Šīs sezonas atklāšanas posmā - Austrālijas "Grand Prix" - Kubicas komandas biedrs krievs Vitālijs Petrovs finišēja augstajā trešajā pozīcijā.

Kopvērtējumā pēc trīs posmiem Petrovs ar 17 punktiem ir septītajā vietā, bet Haidfelds ar 15 punktiem ir pozīciju zemāk. Savukārt Konstruktoru kausa kopvērtējumā "Lotus Renault GP" ar 32 punktiem ir ceturtajā vietā.

Roberta Kubicas šausminošā avārija

LETA/Foto: AFP/LETA EPA/LETA