Hokejs
2011. gada 9. maijs, 08:47

Bratislavā latviešu hokeja līdzjutēju krogā vidēji dienā tika izdzerti 750 litri alu

Jauns.lv

Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā, kur pasaules čempionātā hokejā spēlēja Latvijas izlase, un kuras spēles apmeklēja aptuveni 2500 līdzjutēju no Latvijas, bija izveidots latviešu līdzjutēju krogs "Bratislavas balti krekli", kurā ik dienu tika izdzerti 750 litri alus un sasists līdz pat 100 glāzēm dienā.

Krogu ik dienu apmeklēja ne tikai Latvijas, bet arī citu valstu līdzjutēji, tāpēc pateikt cik lielu alkohola apjomu patērēja latvieši nav iespējams. Taču statistika liecina, ka patēriņš bijis ļoti iespaidīgs, pastāstīja kroga organizatoru, ceļojumu kompānijas "Travel Art" pārstāve Ludmila Glazunova.

"Laika posmā no 30. aprīļa lidz 4. maijam krogā ik dienu tika izdzerti vidēji 1500 kausi alus jeb 750 litri, desmit litri degvīna, tikpat "Jagermeister" balzama un viskija, 15 līdz 20 litri sļivovicas, kā arī citi dzērieni," par izdzertā apjomiem sacīja kompānijas pārstāve. Krogus īpašniekiem galvassāpes sagādājuši arī plīstošie alus kausu, jo bijušas dienas, kad līdzjutēju neuzmanības dēļ saplīsis līdz pat 100 glāzēm dienā.

"Bratislavas balti krekli" bija izveidoti īru krogā "Dubliner Irish Pub", kas atrodas Bratislavas vecpilsētā, un laikā no 30. aprīļa līdz 4. maijam, tur bija galvenā Latvijas hokeja līdzjutēju pulcēšanās vieta.

Īru kroga īpašnieki bijuši ne tikai apmierināti, bet pat laimīgi par sadarbību ar Latvijas līdzjutēju kroga organizatoriem, jo tik liels apmeklētāju skaits un naudas apgrozījums līdz šim bijis tikai reizi gadā, kad tiek svinēta Svētā Patrika diena. Tagad šādas dienas bijušas piecas pēc kārtas. Kroga īpašnieki uzsvēruši, ka latviešu līdzjutēji ir ļoti draudzīgi, un problēmu neesot bijis.

Ceļojumu kompānija "Travel Art" pasaules čempionātos hokejā latviešu līdzjutējiem krogu, kas kļūst par neoficiālu pulcēšanās vietu, sadarbojoties ar mūzikas klubu "Četri balti krekli" un alus ražotāju "Aldaris", organizēja otro gadu pēc kārtas.

LETA