Citi sporta veidi
2011. gada 16. maijs, 14:49

Artis Plivda uzvar Latvijas spēkavīru čempionāta pirmajā posmā

Jauns.lv

"Siltums Jums" Latvijas spēkavīru čempionāta pirmajā posmā Talsos pagājušajā nedēļas nogalē pie uzvaras tika pagājušā gada čempions Artis Plivda, aģentūru LETA informēja sacensību organizatori.

Sacensībās notika sadarbībā ar "BTA Rally Talsi".

Jau no pirmā vingrinājuma dominēja Plivda, uzvarot visos trijos pārbaudījumos. Labi pirmie vingrinājumi padevās arī gandrīz divas sezonas izlaidušajam Ingum Kakteniekam, kas turējās otrajā vietā.

Trešajā vingrinājumā, iespējams, pirmo reizi pasaules praksē spēkavīri nēsāja vairāku valstu rallija čempionus. Nosvēruši Zviedrijas, Baltkrievijas, Baltijas un Norvēģijas rallija čempionus, organizatori sadalīja viņus līdzīgos pāros pēc svara un iesēdināja speciālos krēslos pa apli nesamā konstrukcijā.

Pēc pirmajiem trim vingrinājumiem sacensības pārvietojās uz speciāli iekārtotu zonu pie Talsu pilsētas ātrumposma tramplīna, kur bija jāveic nākamie trīs vingrinājumi.

Šis bija īpaši aizraujošs šovs skatītājiem, jo bija vienlaicīgi vērojamas gan rallija braucēju aktivitātes uz tramplīna, gan spēkavīru sacensības.

Iekarojis lielu pārsvaru, līdera vietu citiem neatdeva Plivda. Otrais kopvērtējumā palika Dainis Zāģeris, bet trešais - Mareks Leitis.

Nākamais čempionāta posms notiks 5. jūnijā Kandavā.

LETA