Citi sporta veidi
2011. gada 3. jūlijs, 09:02

Dopinga lietošanā pieķerti vēl četri Meksikas izlases futbolisti

Jauns.lv

Vēl četri Meksikas izlases futbolisti pieķerti dopinga lietošanā, atklāja Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) galvenais mediķis Jirži Dvorāks.

Kā ziņots, pieci Meksikas izlases futbolisti pirms Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību zonas (CONCACAF) futbola turnīra "Gold Cup" otrās kārtas spēles tika pieķerti dopinga lietošanā. Visu vainīgo analīzēs, kas veiktas treniņnometnē pirms čempionāta, konstatēta aizliegtā viela klenbuterols. Tiesa, atkārtotajās provēs uzrādīts negatīvs rezultāts.

"Pirms tam pieciem Meksikas futbolistiem analīzēs uzrādījās liela klenbuterola koncentrācija un mēs atklājām, ka vēl četriem spēlētājiem organismā ir šīs vielas pēdas," teica Dvorāks.

Kā atklāja FIFA galvenais mediķis, četru futbolistu pozitīvās analīzes tika konstatētas laboratorijā Vācijā, kur pieķerti arī iepriekšējie Meksikas spēlētāji.

Ņemot vērā šajā dopinga skandālā iesaistīto futbolistu skaitu, Dvorāks atklāja, ka ir apjucis, jo "grūti iedomāties, ka gandrīz visi valstsvienības futbolisti no Meksikas, kas ir valsts ar labu attīstību," varētu tikt pieķerti dopinga lietošanā.

Tāpat viņš izteica varbūtību, ka visi pieķertie futbolisti uzturā lietojuši saindētu gaļu, piebilstot, ka klenbuterols neuzlabo sniegumu laukumā.

Meksikas izlases direktors Hektors Inaritu ar pieķertajiem spēlētājiem devies uz Losandželosas UCLA dopinga laboratoriju, lai pārbaudītu baumas par to, ka aizliegtā viela bijusi liellopa vai vistas gaļā.

Meksikas Futbola federācijas prezidents Hustino Kompeans teica, ka šīs izmeklēšanas galīgie rezultāti varētu būt zināmi nākamajā nedēļā.

Jau vēstīts, ka pirms tam tika pieķerts vārtsargs Giljermo Očoa, kurš ikdienā spēlē Meksikas komandā "America", aizsargi Fransisko Havjers Rodrigess no Nīderlandes komandas Eindhovenas PSV un Edgars Duenass no Meksikas vienības "Toluca", kā arī pussargi Antonio Naelsons no "Touluca" un Kristians Bermundess no citas Meksikas vienības "Atlante".

"Mums nav ko slēpt. Mēs koncentrējamies šai lietai un mums ir tīra sirdsapziņa, jo neesam darījuši neko sliktu," teica Kompeans.

Meksikas futbola pārstāvji ir pārliecināti, ka klenbuterols futbolistu organismā nonācis ar sabojātu gaļu.

Tāpat domā arī FIFA prezidents Zeps Blaters.

Kā ziņots, pagājušā gada prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" laikā klembuterola lietošanā tika pieķerts arī vēlākais uzvarētājs Alberto Kontadors no Spānijas. Arī viņš pozitīvajās dopinga analīzēs vainoja nekvalitatīvu gaļu.

Klenbuterols tiek lietots, lai samazinātu ķermeņa masu un lai palīdzētu atvieglot elpošanu. Tāpat klenbuterols ir pazīstams ar to, ka tas dod papildu spēku un enerģiju.

LETA