Basketbols
2011. gada 6. jūlijs, 14:56

Serbijas un Lietuvas basketbolistiem pārliecinošas uzvaras

Jauns.lv

Pasaules čempionāta U-19 vecuma grupā basketbola izlasēm, kas risinās Latvijā, otrā posma F apakšgrupas pēdējās, trešās, kārtas spēlē trešdien Serbija ar rezultātu 94:73 (23:14, 24:12, 25:20, 22:27) pieveica Kanādu.

Uzvarētājiem ar 14 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām palīdzēja Džordže Drenovačs, bet Kanādas valstsvienībā ar 14 punktiem izcēlās Džuniors Lomoba.

Pirmajā trešās kārtas spēlē Lietuvas jaunie basketbolisti ar rezultātu 78:59 pārliecinoši uzvarēja Ēģiptes komandu.

Uzvarētājiem rezultatīvākais bija Jons Valančūns, kurš guva 17 punktus un izcīnīja 13 atlēkušās bumbas. Savukārt Ēģiptes izlasē ar 23 punktiem un 19 bumbām zem groziem izcēlās Asems Ahmeds.

Pēdējā F grupas spēlē plkst.14.30 Horvātijas izlase tiksies ar ASV jaunajiem basketbolistiem.

Pirms pēdējā mača apakšgrupā ASV kontā ir piecas uzvaras piecās spēlēs, Lietuvas un Serbija tikusi pie četriem panākumiem sešās spēlēs, bet Horvātijas izlase izcīnījusi trīs panākumus piecās cīņās. Kanāda sešos mačos tika pie diviem panākumiem, bet Ēģipte apakšgrupu sacensības noslēdza ar vienu uzvaru sešās cīņās.

Ja piepildīsies reālākais variants un Horvātijas izlase nespēs pieveikt ASV basketbolistus, kas vienīgie turnīrā cīnās bez zaudējumiem, Lietuva apakšgrupas noslēgumā izcīnīs otro vietu, trešā paliks Serbija, bet Horvātija paliks ceturtajā pozīcijā.

Tāpat otrās kārtas spēles šodien tiks aizvadītas arī E grupā. Plkst.16.45 spēkosies Austrālija un Polija, plkst.19 Latvijas izlase tiksies ar Krieviju, bet plkst.21.15 maču uzsāks Brazīlijas un Argentīnas valstsvienības. Tomēr Latvijas jaunie basketbolisti jau pirms šī mača ir zaudējuši pat teorētiskas izredzes iekļūt ceturtdaļfinālā.

E grupā pašlaik Austrālijai un Polijai ir pa četrām uzvarām piecās spēlēs, Brazīlijas un Argentīnas izlasēm ir pa trijiem panākumiem piecos mačos, bet Krievija un Latvija piecās cīņās izcīnījušas pa divām uzvarām.

Kā ziņots, pirmajā posmā Latvijas izlase spēlēja B grupā. Pirmajā kārtā Latvija ar 85:67 pieveica Taivānu, pēc tam ar Latvija ar 78:68 uzvarēja Austrālijas valstsvienību, bet trešajā cīņā ar 62:69 piekāpās Argentīnai. Savukārt E grupā Latvija sākotnēji ar 73:88 piekāpās Brazīlijai un ar 78:86 ļoti nepārliecinošā spēlē zaudēja Ēģiptei.

Pēc trijām kārtām otrajā posmā pa četrām labākajām E un F grupas komandām iekļūs sacensību ceturtdaļfinālā, bet piektajā un sestajā vietā palikušās izlases turpinās cīņu par 9.-12. vietu. Jau vēstīts, ka pēc viena apļa turnīra sacensību otrajā posmā iekļuva pa trim spēcīgākajām grupu komandām, kas turpmākās spēles aizvada Rīgā. Savukārt grupu zaudētājas pirmdien Liepājā uzsāka cīņas par 13.-16. pozīciju. Šajā turnīrā pusfināla cīņās pirmdien Ķīna ar 95:88 uzvarēja Dienvidkoreju, bet Taivāna ar 70:59 pārspēja Tunisiju. Savukārt otrdien spēlē par 13. vietu Ķīna ar 91:48 pārliecinoši pieveica Taivānu, bet mačā par 15. pozīciju Dienvidkoreja ar 78:72 apspēlēja Tunisijas izlasi.

Pasaules čempionāts ilgs līdz svētdienai.

LETA