Citi sporta veidi

Pļaviņam/Šmēdiņam 17. vieta "Grand Slam" posmā

Jauns.lv

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš piektdien piedzīvoja zaudējumu Polijas pilsētā Stare Jablonki notiekošā "Grand Slam" posma izslēgšanas spēļu pirmajā mačā, sacensības noslēdzot dalītā 17.vietā.

Pļaviņam/Šmēdiņam 17. vieta "Grand Slam" posmā...

Turnīrā ar 20.numuru izliktie latvieši ar rezultātu 0-2 (18:21, 18:21) piekāpās itāļiem Daniēlem Lupo un Paolo Nikolai, kuri izlikti ar 14. numuru.

Kā ziņots, pirms tam Pļaviņš/Šmēdiņš ar divām uzvarām trijās cīņās ieņēma otro vietu M apakšgrupā, kas ļāva iekļūt izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā. Savukārt otrs Latvijas duets Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins ar vienu uzvaru un diviem zaudējumiem ieņēma pēdējo, ceturto vietu K apakšgrupā, neiekļūstot izslēgšanas spēlēs.

Līdz ar to dalību sacensībās Samoilovs/Sorokins noslēdza dalītā 25.-32.vietā.

"Grand Slam" turnīrā 32 pamatturnīra pāri bija sadalīti astoņās grupās, pa četriem katrā. Grupu turnīrā katrs duets ar katru izspēlēja pa mačam savā apakšgrupā, un, lai turpinātu cīņu par titulu, bija jāieņem vismaz trešā vieta.

Grupas uzvarētājs automātiski garantēja sev vietu labāko 16 dalībnieku skaitā, bet katras apakšgrupas otrās un trešās vietas ieguvēji aizvadīja cīņas ar citu grupu šo pašu vietu ieguvējiem.

Kvalifikāciju nepārvarēja trīs citi Latvijas pāri - vīriešu sacensībās pirmajā spēlē zaudēja Toms Šmēdiņš un Artis Caics, bet sievietēm jau pirmajās cīņās neveiksmi cieta Inguna Minusa/Inese Jursone, kā arī Inga Ikauniece/Alise Lece.