„Dinamo” jaunajai sezonai piesaka 28 spēlētājus

„Dinamo” jaunajai sezonai piesaka 28 spēlētājus

Jauns.lv

Sākot jauno Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonu, Rīgas ''Dinamo'' sastāvā ir 28 spēlētāji, taču ne visi dosies pirmajā izbraukumā, jo tiks nodoti fārmkluba ''Liepājas metalurgs'' rīcībā, pastāstīja komandas ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs.

„Dinamo” jaunajai sezonai piesaka 28 spēlētājus...

Kopā ar komandu pirmajā izbraukumā dosies arī savainotais Jānis Sprukts.
Kopā ar komandu pirmajā izbraukumā dosies arī savainotais Jānis Sprukts.

Komandas prezentācijas pasākumā tika izsaukti 27 spēlētāji, taču viņu skaitā nebija Mika Indraša. ''Nezinu, kāpēc viņš netika izsaukts, jo klāt bija,'' sacīja neizpratni Sējējs. Viņš atzina, ka Indrašis tomēr sāks sezonu ''Liepājas metalurga'' rindās, lai gan HK ''Rīga'' sastāvā bija ļoti labi aizvadījis Pasaules kausa izcīņas turnīru Omskā.

Pirmajā izbraukumā 9. septembrī Ufā pret pagājušās sezonas Gagarina kausa ieguvējiem ''Salavat Julajev'', 11.septembrī Ņižņekamskā pret ''Ņeftehimik'', 13. septembrī Kazaņā pret divu pirmo KHL sezonu Gagarina kausa ieguvējiem ''Ak Bars'' un 15. septembrī Mitiščos pret pagājušās sezonas Gagarina kausa izcīņas finālistiem Maskavas apgabala ''Atlant', dosies arī rokas pirkstu savainojušais centra uzbrucējs Jānis Sprukts. Sējējs pieļauj pat to, ka Sprukts varētu doties laukumā jau trešajā spēlē.

Cits HK ''Rīga'' līderis Kristers Gudļevskis arī, visticamāk, sezonas gaitā varētu ceļot no ''Dinamo'' uz ''Liepājas metalurgu'' Baltkrievijas atklātajā čempionātā un atpakaļ, mainoties ar Māri Jučeru. Pirmais numurs vārtos neapšaubāmi paliek Kriss Holts.

''Vienmēr jau var vēlēties labāk, jo nekad nav ideāli,'' veikto komandas pirmssezonas komplektāciju kopumā komentēja Sējējs. ''Kaut kas izdevās, kaut kas ne.''

Sējējs gan uzsvēra, ka Rīgas ''Dinamo'', veidojot komandu, nekad nerīkosies tā kā Minskas ''Dinamo'', kuru sastāvā ir jau 15 ārzemju spēlētāji un gaidāmi vēl. ''Leģionāri atbrauc, nopelna naudu un aizbrauc.'' Arī šajā sezonā tās komandas, kas nav no Krievijas, – abi pieminētie ''Dinamo'', Astanas ''Baris'' no Kazahstānas un Popradas ''Lev'' no Slovākijas – var bez ierobežojumiem pieteikt spēlētājus no citām valstīm. Rīgas komandā ir pieci ārzemnieki – zviedri Bjorns Melins un Fredriks Vargs, soms Niklass Luceniuss, kanādietis Džeimijs Lundmarks un amerikānis Holts.

Rīgas ''Dinamo'' sastāvs, sākot 2011./2012. gada KHL sezonu

Vārtsargi: Kriss Holts, Māris Jučers, Kristers Gudļevskis;

Aizsargi: Rodrigo Laviņš, Jānis Andersons, Arvīds Reķis, Sandis Ozoliņš (komandas kapteinis), Krišjānis Rēdlihs, Kristaps Sotnieks, Guntis Galviņš, Jēkabs Rēdlihs, Oskars Cibuļskis;

Uzbrucēji: Jānis Sprukts, Mārtiņš Karsums, Aleksandrs Ņiživijs, Andris Džeriņš, Miķelis Rēdlihs, Roberts Bukarts, Bjorns Melins, Juris Štāls, Mārtiņš Cipulis, Ainārs Podziņš, Niklass Luceniuss, Ģirts Ankipāns, Fredriks Vargs, Džeimijs Lundmarks, Gints Meija

Galvenais treneris: Peka Rautakallio;

Trenera asistenti: Sergejs Naumovs (vārtsargu treneris), Viktors Ignatjevs, Artis Ābols

Rīgas "Dinamo" 2011. gada sezonas atklāšana

BNS/Foto: Evija Trifanova/LETA