Georgijs Pujacs gūst kuriozākos šīs sezonas vārtus KHL. VIDEO

Georgijs Pujacs gūst kuriozākos šīs sezonas vārtus KHL. VIDEO

Jauns.lv

Kuriozus vārtus KHL regulārā čempionāta spēlē guva Latvijas aizsargs Georgijs Pujacs, bet viņa Novosibirskas "Sibirj" ar 2:3 (1:0, 1:1, 0:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā izbraukumā piekāpās līgas čempionvienībai Ufas "Salavat Julajev".

Georgijs Pujacs gūst kuriozākos šīs sezonas vārtus...
Georgijs Pujacs guvis šīs sezonas kuriozākos vārtus KHL.
Georgijs Pujacs guvis šīs sezonas kuriozākos vārtus KHL.

Spēles 35.minūtē Pujacs izmeta ripu no savas zonas, to notvēra "Salavat Julajev" vārtsargs Ēriks Ersbergs, kurš pagājušajā sezonā tika iekļauts KHL simboliskajā izlasē, tomēr viņam ripa izslīdēja no ķērājcimda un ielidoja vārtos. Šajā brīdī Pujacs izvirzīja viesus vadībā ar 2:1.

Izlīdzinājumu "Salavat Julajev" panāca tikai 56 sekundes pirms pamatlaika beigām, precīzi metot Viktoram Kozlovam. Papildlaikā rezultāts nemainījās, un uzvarētāju nācās noskaidrot pēcspēles metienos, kuros vienīgo precīzo raidījumu izpildīja Sergejs Zinovjevs.

Pirms tam pirmajā trešdaļā "Sibirj" komandu vadībā bija izvirzījis Jori Lehterja, bet otrās trešdaļas sākumā izlīdzinājumu panāca Jakubs Klepišs.

Pujacs, kurš ir "Sibirj" komandas kapteinis, laukumā pavadīja 22 minūtes un 57 sekundes, izpelnoties lielāko spēles laiku komandā. Vārtu guvums bija Pujaca vienīgais metiens pa vārtiem.

Šjā mačā "Salavat Julajev" komandai nepalīdzēja viens no līgas rezultatīvākajiem spēlētājiem Aleksandrs Radulovs, kurš nesaskaņu dēļ ar galveno treneri Sergeju Mihaļovu pēc piektdienas rīta treniņa pameta vienību. Radulovs maču skatījās no Ufas arēnas VIP ložas.

KHL Austrumu konferences kopvērtējumā pēc šī mača "Salavat Julajev" ar 16 punktiem astoņās spēlēs pakāpās uz trešo vietu, bet tai ir otrs lielākais punktu skaits visā līgā. Augstāk konferences kopvērtējumā tā neatrodas, jo sezonas noslēgumā pirmās divas vietas ieņems divīziju spēcīgākās vienības, bet Ufas klubs un līdervienība Omskas "Avangard" spēlē vienā divīzijā.

Savukārt "Sibirj" ar deviņiem punktiem septiņās cīņās atrodas desmitajā pozīcijā.

Pujacs "Sibirj" komandā spēlē kopš 2009./2010.gada sezonas, bet sezonu iepriekš aizsargs pārstāvēja Toljati "Lada" un Rīgas "Dinamo".

Tikmēr minimālu uzvaru izcīnīja Latvijas izlases vārtsarga Edgara Masaļska pārstāvētā Hantimansijskas "Jugra" komanda, kas izbraukumā ar 1:0 (0:0, 0:0, 1:0) pieveica Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komandu.

Masaļskis, kurš savas vienības vārtus bija sargājis iepriekšējās divās spēlēs, šoreiz palika rezervē, bet Mihails Birjukovs "Jurga" vienības vārtos atvairīja visus 32 pretinieku metienus.

Vienīgos vārtus šajā mačā 52.minūtē guva Tomašs Starosta.

Birjukovs un Masaļskis sargā Hantimansijskas komandas vārtus jau otro sezonu pēc kārtas. Iepriekšējā sezonā Birjukovs 39 KHL regulārā čempionāta spēlēs vidēji ielaida 2,26 ripas, savukārt Masaļskis 23 mačos vidēji ielaida 3,25 ripas.

KHL Austrumu konferences kopvērtējumā pēc šiem mačiem "Salavat Julajev" ar 16 punktiem astoņās spēlēs pakāpās uz trešo vietu, bet tai ir otrs lielākais punktu skaits visā līgā. Augstāk konferences kopvērtējumā tā neatrodas, jo sezonas noslēgumā pirmās divas vietas ieņems divīziju spēcīgākās vienības, bet Ufas klubs un līdervienība Omskas "Avangard" spēlē vienā divīzijā.

Savukārt "Jurga" un "Sibirj" ar deviņiem punktiem attiecīgi astoņās un septiņās cīņās atrodas attiecīgi devītajā un 11. pozīcijā.

Tikmēr otro uzvaru pēc kārtas un komandas pastāvēšanas vēsturē izcīnīja Slovākijas komanda Popradas "Lev", kas ar rezultātu 4:1 (0:0, 2:1, 2:0) savā laukumā pieveica Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto Krievijas klubu Maskavas "Dinamo".

Uzvarētājiem vienus vārtus guva arī kādreizējais Rīgas "Dinamo" hokejists Jurajs Mikušs.

Kā ziņots, pirmo uzvaru vēsturē "Lev" izcīnīja šonedēļ Rīgā, kad pieveica vietējo "Dinamo" komandu. Pēc tam Rīgas "Dinamo" zaudēja arī Maskavas "Dinamo" vienībai.

Znaroks un Vītoliņš kopš 2008.gada trenēja Balašihas MVD komandu, kurai 2009./10.gada sezonā palīdzēja aizkļūt līdz Gagarina kausa finālsērijai. Sekojošajā starpsezonā MVD komanda tika apvienota ar Maskavas "Dinamo" vienību, bet par jaunās komandas treneriem iecēla tieši Latvijas speciālistus.

Pēc šīs spēles Rietumu konferencē Maskavas "Dinamo" ar 15 punktiem astoņās spēlēs pakāpās uz pirmo vietu, bet "Lev" ar septiņiem punktiem septiņās spēlēs atrodas devītajā pozīcijā, par vienu vietu apsteidzot Rīgas "Dinamo" komandu, kuras kontā ir četri punkti sešās cīņās.

Georgijs Pujacs gūst kuriozus vārtus - video:

LETA/Foto: ekrānšāviņš no video