Ripa neiet vārtos! "Dinamo" "sausais" zaudējums pret "Spartak"

Ripa neiet vārtos! "Dinamo" "sausais" zaudējums pret "Spartak"

Jauns.lv

Rīgas "Dinamo" sezonas otrās izbraukuma sērijas otrajā mačā ar 0:3 (0:1, 0:2, 0:0) piekāpās Maskavas "Spartak" komandai, ciešot piekto neveiksmi pēc kārtas.

Ripa neiet vārtos! "Dinamo" "sausais" zaudējums pr...
Savu debiju KHL piedzīvoja uzreiz divi "Dinamo" hokejisti Māris Jučers (attēlā), kurš pēc trešajiem ielaistajiem vārtiem veiksmīgi aizvietoja Krisu Holtu, un Miks Indrašis.
Savu debiju KHL piedzīvoja uzreiz divi "Dinamo" hokejisti Māris Jučers (attēlā), kurš pēc trešajiem ielaistajiem vārtiem veiksmīgi aizvietoja Krisu Holtu, un Miks Indrašis.

"Spartak" komandā ar precīziem metieniem izcēlās Štefans Ružička, Ivans Baranka un Jozefs Štumpels.

Šajā mačā Rīgas "Dinamo" komandā KHL čempionātā debitēja vārtsargs Māris Jučers, kurš mača vidū pie rezultāta 0:3 nomainīja Krisu Holtu, kā arī jaunais uzbrucējs Miks Indrašis, kurš maču sāka otrajā maiņā, tomēr trešajā trešdaļā laukumā izgāja tikai vienu reizi.

Spēle sākās ļoti aktīvā cīņā. Diezgan liels pārsvars bija Rīgas "Dinamo" komandai, tomēr brīžiem ar bīstamiem momentiem atbildēja arī pretinieki. Jau 26.sekundē noraidīts tika Miķelis Rēdlihs, tomēr "Spartak" komanda vairākumā bīstamus momentus nespēja izveidot. Pēc tam piektajā minūtē jau iespēju spēlēt vairākumā ieguva viesi, nostiprinot iniciatīvu, tomēr rezultāts nemainījās. Tāpat vārti netika gūti arī, kad astotajā minūtē Mārtiņš Karsums izgāja viens pret vārtsargu.

Neskatoties uz atdoto iniciatīvu, rezultātu atklāja tieši "Spartak" komanda, kad ar plaukstas metienu rezultātu 13.minūtē atklāja Ružička. Trešdaļas izskaņā Rīgas "Dinamo" komanda nomierinājās un vairākus bīstamus momentus izveidoja arī "Spartak" vienība, bet rezultāts vairs nemainījās, un Latvijas klubs zaudēja ar 0:1.

Otrajā trešdaļā Latvijas izlase atkal jau pirmajā minūtē palika mazākumā, bet šoreiz "Spartak" spēlēja veiksmīgāk - sākotnēji trāpīja ripu pa vārtu stabiņu, bet brīdi vēlāk Baranka no asa leņķa to arī ieraidīja vārtos, rezultātam kļūstot 0:2.

Perioda vidū "Dinamo" komanda zaudēja vēl vienus vārtus, kas lika laukumu atstāt Latvijas komandas vārtsargam Kristam Holtam, un laukumā devās Jučers. Pēc trešajiem zaudētajiem vārtiem Rīgas "Dinamo" uz brīdi sāka spēlēt aktīvāk, tomēr vairākas iespējas palielināt pārsvaru bija arī mājiniekiem, bet pēc 40 spēlētām minūtēm rezultāts saglabājās 0:3, vairākas reizes lieliski darbojoties arī Jučeram.

Trešo trešdaļu Latvijas izlase sāka ļoti aktīvi. Kaut atkal Latvijas komandai bija vairāk bīstamu momentu, vairākas reizes savu meistarību nācās apliecināt arī Jučeram, tomēr cīņas rezultāts 20 minūšu laikā nemainījās un Rīgas "Dinamo" piedzīvoja piekto zaudējumu pēc kārtas.

Rezervē šajā spēlē palika aizsargi Krišjānis Rēdlihs un Jānis Andersons.

Kā ziņots, izbraukuma sērijas pirmajā mačā Rīgas "Dinamo" pirmdien ar 1:2 pēcspēles metienu sērijā piekāpās Sanktpēterburgas SKA komandai, bet pirms tam tika piedzīvotas neveiksmes arī spēlēs ar Maskavas "Dinamo", Popradas "Lev" un Minskas "Dinamo" vienībām.

Tagad Latvijas klubs uzvarējis tikai vienā no astoņiem šīs sezonas mačiem.

Līdz svētdienai Rīgas "Dinamo" ar dienas intervālu spēkosies arī ar Čerepovecas "Severstaļ" un Čehovas "Vitjaz" vienībām.

Izbraukumā Rīgas "Dinamo" komandas sastāvā devās 24 spēlētāji. Uz mačiem nav devušies aizsargs Arvīds Reķis, kā arī uzbrucēji Ģirts Ankipāns un Gints Meija.

Meija guvis pleca savainojumu, Reķim ir smadzeņu satricinājums, bet Ankipānam lauztas ribas.

Tomēr tagad Rīgas "Dinamo" sastāvs ir kļuvis vēl mazāks, jo spēlē ar SKA roku lauza uzbrucējs Andris Džeriņš, kurš jau atgriezies Latvijā un nevarēs spēlēt vismaz sešas nedēļas.

Šīs sezonas septiņās KHL regulārā čempionāta spēlēs Džeriņš ar rezultativitātes punktiem pagaidām nav izcēlies, kā arī ticis pie negatīva lietderības koeficienta -2.

Uz šo sēriju no jaunatnes komandas "Rīga" "Dinamo" vienībai pievienojies uzbrucējs Roberts Bukarts, bet no fārmkluba "Liepājas metalurgs" izsaukts uzbrucējs Indrašis, kurš iepriekšējai cīņai bija pieteikts, tomēr KHL mačā vēl nedebitēja.

Zīmīgi, ka Indrašim jau bija plānots doties pirmajā četru spēļu izbraukuma sērijā, bet pēc Jaroslavļas "Lokomotiv" komandas traģiskās bojāejas pirmās spēles tika atceltas, bet uz atlikušajām divām viņš tomēr neaizbrauca.

Savukārt "Spartak" komanda tagad uzvarējusi trijās spēlēs pēc kārtas.

Šosezon viens no "Spartak" komandas uzbrukuma līderiem ir Rīgā labi iepazītais slovāks Marsels Hosa, kurš gan mačā pret Rīgas "Dinamo" ar rezultativitāti neizcēlās.

Pagājušajā sezonā Rīgas "Dinamo" komanda ar "Spartak" savā starpā tikās četras reizes, katrai no komandām izcīnot pa divām uzvarām.

Pēc šī mača KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar pieciem punktiem astoņās spēlēs saglabāja pēdējo, 11.vietu, bet "Spartak" klubs ar 14 punktiem deviņās cīņās pakāpās uz septīto pozīciju.

Rīgas "Dinamo" minimālais uzdevums šajā sezonā ir iekļūšana Gagarina kausa izcīņā.

Aizvadītajā sezonā Rīgas "Dinamo" komanda aizkļuva līdz Gagarina kausa Rietumu konferences pusfinālam, kurā sērijā līdz četrām uzvarām ar rezultātu 1-4 zaudēja Jaroslavļas "Lokomotiv" vienībai, kas pēc traģiskas aviokatastrofas, kurā bojā gāja visi vienības hokejisti, ieskaitot leģendāro latviešu aizsargu Kārli Skrastiņu, šosezon sacensībās nepiedalās.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA