Hokejs

"Liepājas metalurgs" Andersona debijas mačā revanšējas "Šahtjor" komandai

Jauns.lv

Latvijas čempionvienība "Liepājas metalurgs" Baltkrievijas atklātā hokeja čempionāta (BAČ) spēlē ceturtdien ar 3:2 (1:0, 1:0, 0:2, 0:0, 1:0) savā laukumā pēcspēles metienu sērijā pieveica Soļigorskas "Šahtjor" komandu.

"Liepājas metalurgs" Andersona debijas mačā revanš...

Šajā mačā liepājnieku sastāvā pirmo spēli šosezon aizvadīja no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas "Dinamo" nosūtītais Jānis Andersons, kurš izcēlās ar rezultatīvu piespēli.

Uzvarētājiem pa vieniem vārtiem guva cits Rīgas "Dinamo" komandai piederošais spēlētājs Miks Indrašis un Toms Tiļļa. Tāpat Indrašis arī bija vienīgais, kurš realizēja "bullīti", palīdzot mājiniekiem pēcspēles metienu sērijā uzvarēt ar rezultātu 1:0.

Abas komandas savā starpā Liepājā tikās arī otrdien, kad liepājnieki piedzīvoja zaudējumu pagarinājumā ar rezultātu 2:3.

Tagad liepājniekus gaida divu spēļu izbraukuma sērija, bet pēc tam komanda dosies uz Rumānijas pilsētu Mjerkurjačuku, lai aizvadītu Kontinentālā kausa turnīra otrās kārtas sacensības.

Latvijas čempioni spēlēs vienā apakšgrupā ar turienes komandu "Csikszereda", Slovēnijas vienību Ļubļanas "Olimpija" un Kazahstānas čempioniem Atirau "Beibaris", kurā spēlē arī septiņi Latvijas hokejisti - Mārtiņš Raitums, Kristaps Stiģis, Renārs Demiters, Andrejs Smirnovs, Artūrs Ozoliņš, Gatis Gricinskis un Vitālijs Pavlovs.

Nākamajā kārtā iekļūs tikai grupas uzvarētāji.

BAČ kopvērtējumā pēc šī mača "Liepājas metalurgs" ar 18 punktiem 14 aizvadītajās spēlēs saglabāja septīto vietu, bet "Šahtjor" ar 23 punktiem joprojām atrodas piektajā pozīcijā.

Jau vēstīts, ka pagājušajā sezonā "Liepājas metalurgs" BAČ regulārajā čempionātā ieņēma sesto vietu, bet ceturtdaļfināla sērijā ar 0-3 atzina Žlobinas "Metallurg" komandas pārākumu. Pēc tam spēcīgākie hokejisti pievienojās "Liepājas metalurgs 2" vienībai, palīdzot tai triumfēt Latvijas atklātajā čempionātā.

LETA