„Dinamo” sāpīgs zaudējums pret spēcīgo „Traktor”

„Dinamo” sāpīgs zaudējums pret spēcīgo „Traktor”

Jauns.lv

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" četru mājas spēļu sērijas noslēdzošajā mačā otrdien ar rezultātu 1:3 (0:2, 1:0, 0:1) piekāpās vienai no šīs sezonas spēcīgākajām komandām Čeļabinskas "Traktor".

„Dinamo” sāpīgs zaudējums pret spēcīgo „Traktor”...
Vienīgos vārtus Rīgas „Dinamo” sastāvā guva zviedru leģionārs Fredriks Vargs.
Vienīgos vārtus Rīgas „Dinamo” sastāvā guva zviedru leģionārs Fredriks Vargs.

Vārtus "Traktor" komandas labā pirmajā trešdaļā guva Staņislavs Čistovs un Petri Kontiola, bet otrajā trešdaļā rezultāta starpību samazināja Fredriks Vargs. Savukārt cīņas izskaņā "Traktor" komandai divu vārtu pārsvaru atjaunoja Jevgēņijs Kuzņecovs.

Kā jau pēdējā laikā ierasts, spēli nedaudz aktīvāk sāka "Dinamo" komanda, tomēr rezultātu atklāja tieši pretinieki, kad ceturtajā minūtē "Traktor" hokejists Staņislavs Čistovs aizslidoja līdz zilajai līnijai un izdarīja metienu vārtu augšējā stūrī, kuru Rīgas "Dinamo" vārtsargs Māris Jučers nespēja tvert.

Pēc gūtajiem vārtiem "Traktor" sāka spēlēt uzmanīgāk un tāpēc sekmīgi apturēja visas mājinieku vārtu gūšanas iespējas. Šāda taktika atmaksājās un 12.minūtē viesi jau panāca 2:0, kad Kontiola pēc lieliskas individuālās darbības apspēlēja vairākus Rīgas "Dinamo" hokejistus un pats arī ieraidīja ripu vārtos. Pēc šo vārtu zaudējuma Rīgas "Dinamo" sāka spēlēt ļoti aktīvi, izveidoja vairākus bīstamus momentus un pat nopelnīja iespēju spēlēt vairākumā, tomēr Maiklu Gārnetu tā arī nespēja pārspēt.

Otrā spēles trešdaļa iesākās aktīvos abu komandu uzbrukumos, bet turpinājumā iniciatīvu pārņēma rīdzinieki, 14.minūtē, spēlējot vairākumā, beidzot pārtraucot ieilgušo sausuma periodu, kad pēc Miķeļa Rēdliha piespēles ripu vārtos ieraidīja Vargs. Pirms tam rīdzinieki ar vārtu guvumiem nebija izcēlušies gandrīz 110 minūtes. Līdz ar to pirms pēdējām 20 minūtēm rīdzinieki zaudēja ar 1:2.

Trešā trešdaļa tika aizvadīta spraigā cīņā, kurā Rīgas "Dinamo" komandai ilgstoši neizdevās pārņemt iniciatīvu, tomēr spēles beigās mājinieki izveidoja vairākus bīstamus momentus. Cīņas izskaņā Jučers tika nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju, tomēr mājiniekiem atkal neizdevās iemest un "Traktor" komandai bija laba iespēja palielināt pārsvartu, tomēr ar noteikumu pārkāpumu Jakubam Šindelam izdevās apturēt vārtu zaudēšanu.

Cīņas izskaņā noraidījumu par spēles laika vilcināšanu nopelnīja arī Sandis Ozoliņš, kas Latvijas klubam pēdējo minūti lika aizvadīt trijatā pret pieciem pretiniekiem. Šajā laikā "Dinamo" sastāvā spēlēja trīs uzbrucēji un Latvijas klubs vēl centās panākt izlīdzinājumu, tomēr septiņas sekundes pirms pamatlaika beigām Kuzņecovam izdevās panākt 3:1.

Par labāko spēlētāju Rīgas "Dinamo" komandā tika atzīts Jānis Sprukts, savukārt "Traktor" komandā par tādu kļuva Gārnets.

Šoreiz pirmo spēli pēc traumas izārstēšanas aizvadīja Gints Meija.

Kā ziņots, pirms spēles otrdien no "Dinamo" komandas tika atlaists zviedru uzbrucējs Bjorns Melīns.

Kā ziņots, iepriekšējā mačā Rīgas "Dinamo" ar rezultātu 0:5 smagi piekāpās Kazahstānas komandai Astanas "Baris".

Rīgas "Dinamo" komanda pēc ļoti neveiksmīgā sezonas sākuma pirms mača ar "Baris" bija izcīnījusi trīs uzvaras pēc kārtas. Savukārt "Traktor" hokejisti pirms ierašanās Rīgā ar 1:2 izbraukumā zaudēja Mitišču "Atlant" vienībai, bet pirms tam Čeļabinskas klubs bija izcīnījis septiņas uzvaras pēc kārtas.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 14 punktiem 14 spēlēs saglabāja priekšpēdējo, desmito, vietu, par četriem punktiem atpaliekot no devītajā vietā esošās "Lev" komandas, kamēr "Traktor" ar 31 punktu 15 cīņās atrodas otrajā pozīcijā Austrumu konferencē.

Tagad Rīgas "Dinamo" dosies četru spēļu izbraukumā sērijā, kurā spēkosies ar "Lev", Maskavas "Dinamo", Ņižņijnovgorodas "Torpedo" un Ņižņekamskas "Ņeftehimik" vienībām.

Rīgas "Dinamo" minimālais uzdevums šajā sezonā ir iekļūšana Gagarina kausa izcīņā.

Jau vēstīts, ka aizvadītajā sezonā Rīgas "Dinamo" komanda aizkļuva līdz Gagarina kausa Rietumu konferences pusfinālam, kurā sērijā līdz četrām uzvarām ar rezultātu 1-4 zaudēja Jaroslavļas "Lokomotiv" vienībai, kas pēc traģiskas aviokatastrofas, kurā bojā gāja visi vienības hokejisti, ieskaitot leģendāro latviešu aizsargu Kārli Skrastiņu, šosezon sacensībās nepiedalās.

KHL spēle:

Rīgas ''Dinamo'' - Čeļabinskas ''Traktor'' 1:3 (0:2, 1:0, 0:1)

0:1 - Staņislavs Čistovs 3:44

0:2 - Petri Kontiola 11:57

1:2 - Fredriks Vargs (Miķelis Rēdlihs, Džeimijs Lundmarks, vair.) 33:04

1:3 - Jevgeņijs Kuzņecovs (Staņislavs Čistovs, vair.) 59:53

Vārtsargi: Māris Jučers - Maikls Gārnets

"Dinamo" savā laukumā sāpīgi piekāpjas "Traktor"

LETA/Foto: Evija Trifanova, Edijs Pālens/LETA