Publiski lūdz aizliegt "Jelgavas" basketbolistu dalību Latvijas un Baltijas čempionātos
Basketbols

Publiski lūdz aizliegt "Jelgavas" basketbolistu dalību Latvijas un Baltijas čempionātos

Jauns.lv

Basketbola kluba "Zemgale" vadība un kluba biedri Latvijas Basketbola līgas (LBS) prezidentam Valdim Voinam nosūtījuši kopīgi parakstītu vēstuli, kurā aicina liegt "Jelgava" komandas dalību jebkurā no LBS rīkotajiem čempionātiem un Baltijas Basketbola līgā (BBL), kamēr nav nokārtotas saistības ar "Zemgale" klubu, informēja "Zemgales" klubs.

Publiski lūdz aizliegt "Jelgavas" basketbolistu da...

Vēstulē pausta neizpratne par "Jelgava" komandas dalību LBS rīkotajos LBL pirmajās un otrās divīzijas turnīros. "Mums nav saprotams, kā klubs, kas nekad nav piedalījies nevienā no LBS rīkotajām sacensībām, var spēlēt LBL pirmajā un otrajā divīzijā, kas ir augstākais Latvijas nacionālo čempionātu līmenis basketbolā.”

"Pēc tam, kad pagājušās sezonas beigās "Zemgale" nonāca finansiālās grūtībās, jo Jelgavas dome nepiešķīra savu vairakkārt solīto finansiālo atbalstu, un tādēļ klubs nespēja laicīgi izpildīt savas saistības pret spēlētājiem, pie mums vērsās "Jelgava" valdes priekšsēdētājs Uldis Krūklītis ar priekšlikumu pārņemt "Zemgales" finansiālās saistības, pretī saņemot tiesības "Jelgavai" noslēgt līgumus ar "Zemgales" spēlētājiem, kā arī tiesības pārņemt "Zemgales" izcīnītās vietas dalībai LBL pirmās un otrās divīzijas turnīros un BBL. Kā finansiālo nodrošinājumu jaunā kluba darbībai Krūklītis minēja Jelgavas domes atbalstu, par kuru publiski apliecināja arī Jelgavas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš 2011.gada 25.augusta Jelgavas domes sēdē," notikumus atceras "Zemgale" vadība.

""Jelgava", tās valdes priekšsēdētāja Krūklīša pilnvarotā jurista vadībā, izstrādāja vienošanos par saistību un tiesību pārņemšanu, kura tika iesniegta izskatīšanai "Zemgale" pilnsapulcē. 2011.gada 26.augustā biedrības basketbola klubs "Zemgale" biedri pieņēma lēmumu atbalstīt "Jelgavas" valdes priekšsēdētāja Krūklīša priekšlikumu un pilnvarot "Zemgales" valdes priekšsēdētāju Jāni Bacānu parakstīt šo vienošanos. Diemžēl līdz šim brīdim no "Zemgales" neatkarīgu apstākļu dēļ šī vienošanās nav parakstīta, jo to atsakās darīt "Jelgava" valdes priekšsēdētājs. Tāpēc bijām pārsteigti, ieraugot, ka "Jelgava" uzsākusi dalību turnīros bez juridiskām tiesībām to darīt," norādīts vēstulē.

Vēstulē arī atgādināts, ka spēlētāji, kuri 2010./2011.gada sezonā spēlēja "Zemgales" sastāvā, nav tiesīgi piedalīties "Jelgava" komandas sastāvā LBL pirmajā un otrajā divīzijā, jo nav saņēmuši šādu atļauju no "Zemgales".

"Zemgales" puse uzskata, ka "Jelgava" ir maldinājusi LBS.

Vēstuli "Zemgale" vārdā ir parakstījuši valdes priekšsēdētājs Bacāns, valdes locekļi Dainis Liepiņš un Māris Skudra, kā arī Saulvedis Šalājevs, Andis Kārkliņš, Andris Vereščagins, Jānis Biezais, Zigmārs Babčuks, Miks Liepiņš, Andris Šmits, Vilnis Jurevics, Andris Misters.

LBL pirmās divīzijas turnīrā "Jelgava" ar diviem zaudējumiem divās spēlēs pašlaik ieņem priekšpēdējo, devīto, vietu, LBL otrās divīzijas turnīrā "Jelgava"/LLU vienība cietusi trīs zaudējums tiktpat spēlēs, 16 komandu konkurencē ieņemot 13.pozīciju, bet BBL Izaicinājuma kausā "Jelgava" piedzīvojusi zaudējumu savā vienīgajā līdz šim aizvadītajā cīņā.

Kopš kluba iesaistīšanās LBL turnīros 5. oktobrī līdz vēstules publiskošanai pagājušas 15 dienas.

LETA