Dainis Dukurs: uzvara apliecina, ka esam uz pareizā ceļa
Citi sporta veidi

Dainis Dukurs: uzvara apliecina, ka esam uz pareizā ceļa

Jauns.lv

Latvijas sportistu Martina un Tomasa Dukuru sasniegumi Īglsas trasē Austrijā notikušajā Pasaules kausa skeletonā vīriešiem pirmajā posmā apliecina, ka Latvijas komanda atrodas uz pareizā ceļa, "bobslejs.lv" uzsvēris sportistu tēvs un treneris Dainis Dukurs.

Dainis Dukurs: uzvara apliecina, ka esam uz pareiz...
Dainis Dukurs uzskata, ka gan Martina, gan Tomasa sniegums ir rezultāts intensīvam un atbildīgam darbam treniņos un pareizi izvēlētai stratēģijai.
Dainis Dukurs uzskata, ka gan Martina, gan Tomasa sniegums ir rezultāts intensīvam un atbildīgam darbam treniņos un pareizi izvēlētai stratēģijai.

Sestdien notikušajās sacīkstēs pārliecinošu uzvaru izcīnīja iepriekšējo divu sezonu Pasaules kausa ieguvējs Martins Dukurs, bet Tomass Dukurs ierindojās trešajā vietā.

Dainis Dukurs uzskata, ka gan Martina, gan Tomasa sniegums ir rezultāts intensīvam un atbildīgam darbam treniņos un pareizi izvēlētai stratēģijai. "Protams, Tomasam mazliet pietrūka līdz otrajai vietai, tomēr tas ir sports, kur patiešām visu izšķir dažas sekunžu simtdaļas. Turklāt tas ir tikai pirmais Pasaules kausa posms. Viss vēl ir priekšā," uzsvēra Dainis Dukurs. "Es uzskatu, ka šis kopējais sasniegums ir labi padarīts darbs, kas apliecina, ka viss, ko esam līdz šim darījuši, ir ceļš pareizā virzienā. Gandarījums ir patiešām liels. Un man ir prieks arī par Tomasu - viņš jau sen bija pelnījis stāvēt uz pjedestāla, sevišķi ar savu attieksmi un nopietno darbu treniņos vasarā."

Arī abi brāļi Dukuri kopumā ir gandarīti ar sasniegto rezultātu un gatavojas nopietnai cīņai nākamajos Pasaules kausa posmos.

Martins Dukurs pēdējos gados uzvarējis gandrīz visās nozīmīgākajās sacensībās - viņš ir pēdējo divu sezonu Pasaules kausa ieguvējs un Eiropas čempions, kā arī pagājušā gada pasaules čempions un 2010. gada Vankūveras olimpisko spēļu sudraba godalgas ieguvējs.

Aizvadītās sezonā Pasaules kausā Martins Dukurs uzvarēja pēdējos četros posmos, bet uz goda pjedestāla kāpa septiņos no astoņiem posmiem, kas uzvaru kopvērtējumā garantēja jau pirms pēdējām sacensībām. Latvijas sportistiem īpaši sekmīgs bija pagājušās sezonas Pasaules kausa pēdējais posms, kurā viņi pirmoreiz vēsturē izcīnīja dubultuzvaru.

Tomass Dukurs pasaules čempionātā palika devītajā vietā, bet Pasaules kausa kopvērtējumā ieņēma astoto vietu.

Februārī Martins Dukurs triumfēja pasaules čempionātā, savu tuvāko sekotāju krievu Aleksandru Tretjakovu četru braucienu summā apsteidza par iespaidīgām 1,74 sekundēm.

Pasaules kausa ieskaitē šosezon notiks astoņi posmi, bet sezona februāra otrajā pusē noslēgsies ar pasaules čempionātu, kas risināsies Leikplesidas trasē ASV.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA