Brāļiem Dukuriem dubultuzvara Pasaules kausa posmā
Citi sporta veidi

Brāļiem Dukuriem dubultuzvara Pasaules kausa posmā

Jauns.lv

Latvijas sportisti Martins un Tomass Dukuri piektdien otro reizi karjerā izcīnīja dubultuzvaru Pasaules kausa izcīņas posmā skeletonā.

Brāļiem Dukuriem dubultuzvara Pasaules kausa posmā...
Brāļiem Dukuriem šī bija otrā dubultuzvara viņu karjerā.
Brāļiem Dukuriem šī bija otrā dubultuzvara viņu karjerā.

Martins Dukurs Francijas trasē Laplaņā notikušajā otrajā posmā abos braucienos sasniedza ātrāko rezultātu, bet Tomass Dukurs abos bija otrs ātrākais.

Pirmoreiz abi Latvijas sportisti dubultuzvaru posmā izcīnīja pagājušās sezonas pēdējās sacensībās Čezānas trasē Itālijā.

Šoreiz summā Martins apsteidza Tomasu par 0,98 sekundēm, bet trešajā vietā palikušais krievs Aleksandrs Tretjakovs summā zaudēja Tomasam 0,19 sekundes.

Kā ziņots, arī jaunās sezonas pirmajā posmā, kas pirms nedēļas risinājās Īglsas trasē Austrijā, latvieši pēc pirmā brauciena atradās pirmajās divās vietās. Noslēgumā Martins Dukurs uzvarēja, bet Tomasu tomēr par 0,03 sekundēm apsteidza Tretjakovs.

Zīmīgi, ka šajā trasē lielās sacensības nebija notikušas jau kopš 2006.gada.

"Izdevās divi labi braucieni. Paldies treneriem, kas palīdzēja sagatavoties, jo šajā trasē biju pirmoreiz," ekspresintervijā pēc sacensībām izteicās Tomass Dukurs.

Tikmēr Martins Dukurs atbildēja par sava iespaidīgā ātruma iemeslu. "Viss kopā strādā - labs starts, braukšana, tehnika. Šī bija interesanta trase, turklāt labi sagatavota."

Pēc diviem posmiem Pasaules kausa kopvērtējumā Martina Dukura kontā ir 450 punkti, bet Tomass Dukurs un Tretjakovs izcīnījuši pa 410 punktiem. Savukārt ceturtajā vietā kopvērtējumā atrodas vācietis Franks Rommels, kuram ir 376 punkti.

Kā ziņots, Martins Dukurs pēdējos gados uzvarējis gandrīz visās nozīmīgākajās sacensībās - viņš ir pēdējo divu sezonu Pasaules kausa ieguvējs un Eiropas čempions, kā arī pagājušā gada pasaules čempions un 2010.gada Vankūveras olimpisko spēļu sudraba godalgas ieguvējs.

Aizvadītās sezonā Pasaules kausā Martins Dukurs uzvarēja pēdējos četros posmos, bet uz goda pjedestāla kāpa septiņos no astoņiem posmiem, kas uzvaru kopvērtējumā garantēja jau pirms pēdējām sacensībām. Latvijas sportistiem īpaši sekmīgs bija pagājušās sezonas Pasaules kausa pēdējais posms, kurā viņi pirmoreiz vēsturē izcīnīja dubultuzvaru.

Tomass Dukurs pasaules čempionātā palika devītajā vietā, bet Pasaules kausa kopvērtējumā ieņēma astoto vietu.

Kā ziņots, februārī Martins Dukurs triumfēja pasaules čempionātā, savu tuvāko sekotāju krievu Aleksandru Tretjakovu četru braucienu summā apsteidza par iespaidīgām 1,74 sekundēm.

Pasaules kausa ieskaitē šosezon notiks astoņi posmi, bet sezona februāra otrajā pusē noslēgsies ar pasaules čempionātu, kas risināsies Leikplesidas trasē ASV.

LETA/Foto: Lita Krone/LETA