Dainis Dukurs: konkurenti nāk un filmē mūsu treniņus, uzdod jautājumus
Citi sporta veidi

Dainis Dukurs: konkurenti nāk un filmē mūsu treniņus, uzdod jautājumus

Jauns.lv

Latvijas sportistu Martina un Tomasa Dukuru dubultuzvara Laplaņā Francijā notikušajā Pasaules kausa skeletonā otrajā posmā apliecina, ka komanda izvēlējusies pareizo taktiku, "bobslejs.lv" uzsvēra sportistu tēvs un treneris Dainis Dukurs.

Dainis Dukurs: konkurenti nāk un filmē mūsu treniņ...
Latvijas vadošo skeletonistu tēvs un treneris Dainis Dukurs uzskata, ka panākumu pamatā ir ieguldītais milzīgais darbs.
Latvijas vadošo skeletonistu tēvs un treneris Dainis Dukurs uzskata, ka panākumu pamatā ir ieguldītais milzīgais darbs.

Kā ziņots, pēc tam, kad sezonas pirmajā posmā Martins Dukurs izcīnīja uzvaru, bet Tomass palika trešajā pozīcijā, šoreiz Tomass spēja pakāpties par pakāpienu augstāk.

Šī bija otrā reize, kad abi brāļi izcīnīja dubultuzvaru Pasaules kausa posmā. Pirmoreiz tas notika pagājušās sezonas pēdējās sacensībās Čezānas trasē Itālijā.

"Ir labas sajūtas. Šis posms parādīja to, kurš ir braucējs. Un abu puišu starts un braukšanas tehnika vēlreiz apliecina, ka esam izvēlējušies pareizo stratēģiju, un šādā virzienā arī turpināsim," citēts Dainis Dukurs. "Nekas nenokrīt no gaisa. Tas ir nopietns pašu darbs, kā arī pašu un sponsoru ieguldīto līdzekļu rezultāts. Martins ļoti labi ir nostiprinājis savu braukšanas tehniku, un viņš rāda lieliskus sniegumus."

"Tomasu es atkal gribu uzteikt, sevišķi viņa pirmais brauciens šodien bija perfekts. Tādēļ man ir patiess prieks, ka arī Tomass sāk turēties skeletonistu ranga augšgalā," uzsvēra Dainis Dukurs.

Viņš arī atzina, ka pārējo valstu skeletonistu izlases ļoti nopietni rēķinās ar brāļu Dukuru konkurenci - filmē mūsu skeletonistu treniņus, nāk un uzdod dažādus jautājumus, konsultējas. Tas viennozīmīgi apliecina Latvijas skeletonistu stabilo autoritāri pasaules skeletonistu vidē.

Pēc diviem posmiem Pasaules kausa kopvērtējumā Martina Dukura kontā ir 450 punkti, bet Tomass Dukurs un krievs Aleksandrs Tretjakovs izcīnījuši pa 410 punktiem. Savukārt ceturtajā vietā kopvērtējumā atrodas vācietis Franks Rommels, kuram ir 376 punkti.

Kā ziņots, Martins Dukurs pēdējos gados uzvarējis gandrīz visās nozīmīgākajās sacensībās - viņš ir pēdējo divu sezonu Pasaules kausa ieguvējs un Eiropas čempions, kā arī pagājušā gada pasaules čempions un 2010.gada Vankūveras olimpisko spēļu sudraba godalgas ieguvējs.

Aizvadītās sezonā Pasaules kausā Martins Dukurs uzvarēja pēdējos četros posmos, bet uz goda pjedestāla kāpa septiņos no astoņiem posmiem, kas uzvaru kopvērtējumā garantēja jau pirms pēdējām sacensībām. Latvijas sportistiem īpaši sekmīgs bija pagājušās sezonas Pasaules kausa pēdējais posms, kurā viņi pirmoreiz vēsturē izcīnīja dubultuzvaru.

Tomass Dukurs pasaules čempionātā palika devītajā vietā, bet Pasaules kausa kopvērtējumā ieņēma astoto vietu.

Kā ziņots, februārī Martins Dukurs triumfēja pasaules čempionātā, savu tuvāko sekotāju krievu Aleksandru Tretjakovu četru braucienu summā apsteidza par iespaidīgām 1,74 sekundēm.

Pasaules kausa ieskaitē šosezon notiks astoņi posmi, bet sezona februāra otrajā pusē noslēgsies ar pasaules čempionātu, kas risināsies Leikplesidas trasē ASV.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA