Hokejs
2011. gada 19. decembris, 17:35

Latvijas hokeja izlases pretiniecei pasaules čempionātā Norvēģijai trīs zaudējumi EIHC spēlēs

Jauns.lv

Norvēģijas hokeja izlase, kas būs viena no Latvijas vienības pretiniecēm nākamā gada pasaules čempionātā, aizvadītās nedēļas izskaņā piedzīvoja trīs zaudējumus Eiropas Izaicinājuma kausa (EIHC) posma spēlēs Slovēnijā.

Pirmajā mačā norvēģi ar 1:4 (1:1, 0:2, 0:1) zaudēja turnīra saimniekiem slovēņiem, otrajā spēlē ar 1:3 (0:0, 0:1, 1:2) piekāpās Francijai, bet trešajā cīņā ar 1:4 (0:3, 0:1, 1:0) zaudēja Krievijas otrajai izlasei.

Šajās cīņās divus vārtus Norvēģijas izlases labā guva Matss Froshaugs, bet vienu reizi precīzs bija Mortens Asks.

Posma kopvērtējumā pirmo vietu ar septiņiem punktiem izcīnīja Slovēnija, Krievijas kontā seši punkti, par punktu mazāk iekrāja Francija, bet Norvēģijas izlase kā vienīgā pie punktiem netika, ieņemot pēdējo, ceturto, vietu.

Jau vēstīts, ka nākamā gada pasaules čempionāts risināsies Zviedrijā un Somijā. Latvijas izlase spēlēs vienā apakšgrupā ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Itāliju.

Sākot ar nākamo gadu, pasaules čempionāta augstākajā divīzijā visas 16 komandas, ņemot vērā IIHF rangu, tiks izkārtotas divās apakšgrupās, pa astoņām vienībām katrā. Tādējādi katrai valstsvienībai būs garantētas vismaz septiņas spēles.

Nākamā gada pasaules čempionātā pēc viena apļa turnīra katras apakšgrupas četras spēcīgākās komandas savas grupas ietvaros aizvadīs ceturtdaļfināla cīņas, bet komandas, kas savā grupā paliks astotajā vietā, automātiski izkritīs uz pasaules čempionāta pirmo divīziju.

Savukārt komandām, kas savās apakšgrupās ieņems 5.-7.vietu, pasaules čempionāts būs noslēdzies, un tās saglabās vietu augstākajā divīzijā.

Kā ziņots, Latvijas izlase sava jaunā galvenā trenera Teda Nolana vadībā pirmo oficiālo turnīru aizvadīs tikai februārī, kad komanda piedalīsies EIHC posmā Norvēģijā, kurā spēkosies ar vietējo valstsvienību, Dāniju un Franciju.

LETA