Basketbols
2012. gada 13. janvāris, 15:04

"Liepājas Lauvas" noslēdz līgumu ar Porziņģi

Jauns.lv

Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas komanda "Liepājas Lauvas" noslēgusi līgumu ar Latvijas basketbolistu Jāni Porziņģi, informēja Liepājas Olimpiskā centra (LOC) sporta projektu vadītājs Mārtiņš Kozlovskis.

29 gadus vecais Porziņģis, kurš pagājušo sezonu pavadīja Itālijas otrajā līgā, jau kopš šīs sezonas sākuma trenējas kopā ar Liepājas komandu, cerot atrast darbu kādā ārzemju klubā.

Tomēr tagad viņš noslēdzis līgumu ar "Liepājas Lauvas" komandu. Zināms, ka viņš laukumā dosies sestdien paredzētajā Baltijas Basketbola līgas (BBL) elites divīzijas spēlē savā laukumā pret turnīra līdervienību "Šiauliai" no Lietuvas.

Līguma parakstīšanu ar Porziņģi veicinājusi situācija ar komandas traumētajiem spēlētājiem. Ja iepriekš bija zināms, ka savainojumos iedzīvojušies vieni no vienības līderiem Jānis Timma un Martins Andrukaitis, tad tagad lazaretei pievienojies arī Roberts Freimanis, kurš potītes savainojuma dēļ nespēlēs aptuveni mēnesi.

Pagājušo sezonu Porziņģis aizvadīja Itālijas otrās līgas komandā Pistoijas "Tuscany", palīdzot tai tikt līdz izslēgšanas turnīra ceturtdaļfinālam.

Regulārajā čempionātā latvietis 29 spēlēs vidēji guva 10,3 punktus un izcīnīja 4,1 atlēkušo bumbu.

Pirms tam Porziņģis spēlēja Itālijas sestās spēcīgākās līgas - reģionālās C2 sērijas - klubā Rozeto "Sharks", bet vēl pirms tam viņš pārstāvēja otrās līgas komandu Brindisi "Enel".

2008. gadā Porziņģis kandidēja uz vietu Latvijas izlasē dalībai 2009. gada Eiropas basketbola čempionāta kvalifikācijas turnīrā.

LBL pirmajā divīzijā "Liepājas Lauvas" ar astoņām uzvarām 15 spēlēs ieņem ceturto vietu, bet BBL elites divīzijas turnīrā vienība ar diviem panākumiem 12 mačos atrodas pēdējā, 11.pozīcijā.

LETA