Citi sporta veidi
2012. gada 19. janvāris, 08:56

Dekmeijere no Austrālijas atklātā čempionāta izstājas jau pirmajā kārtā

Jauns.lv

Latvijas tenisiste Līga Dekmeijere pārī ar krievieti Mariju Kondratjevu ceturtdien piedzīvoja zaudējumu Austrālijas atklātā čempionāta sieviešu dubultspēļu sacensību pirmās kārtas mačā.

Šobrīd WTA dubultspēļu ranga 82.vietā esošā Dekmeijere un ranga 80.vietā esošā Kondratjeva pirmajā kārtā ar rezultātu 4-6, 1-6 negaidīti pārliecinoši piekāpās speciālo ielūgumu jeb "wild card" saņēmušajām mājiniecēm Bojanai Bobusičai un Sašai Džounsai.

Šobrīd WTA dubultspēļu rangā Bobusiča atrodas 386. vietā, bet Džounsa ieņem 958. pozīciju.

Par piedalīšanos pirmās kārtas mačā Dekmeijere nopelnīja piecus WTA dubultspēļu ranga punktus.

Otrajā kārtā Austrālijas duets mērosies spēkiem ar ASV tenisisti Vanju Kingu un Jaroslavu Švedovu no Kazahstānas, kuras izliktas ar trešo numuru. Viņas pirmajā kārtā ar 1-6, 6-3, 6-1 pārspēja vācietes Kristinu Baroisu un Annu-Lēnu Grēnefeldi.

Kā ziņots, Dekmeijere un Kondratjeva sākotnēji neiekļuva starp 64 dalībnieču pāriem, jo tenisistēm bija pārāk zem reitings. Tomēr pēc kāda dueta atteikšanās no starta pamatsacensībās iekļuva arī Latvijas un Krievijas pāris.

Dekmeijere Austrālijas atklātā čempionāta dubultspēļu sacensībās iepriekš piedalījās piecas reizes, divas reizes aizkļūstot līdz otrajai kārtai - 2005., 2010. un 2011.gadā. Līdz ar to šogad latvietei bija jāaizstāv 160 WTA dubultspēļu ranga punkti, kas viņai neizdevās.

Kā ziņots, no Latvijas tenisistiem Austrālijas atklātā čempionāta vienspēlēs startēja vienīgi Ernests Gulbis, kurš pirmajā kārtā ar 6-2, 1-6, 2-6, 2-6 zaudēja francūzim Mišelam Lodrā. Savukārt Anastasija Sevastova sacensībās nepiedalījās traumas dēļ.

Tāpat junioru sacensībās, kas sāksies nākamnedēļ, plānojusi startēt arī talantīgā Aļona Ostapenko.

LETA