Martins Dukurs pirms pasaules čempionāta guvis savainojumu
Citi sporta veidi

Martins Dukurs pirms pasaules čempionāta guvis savainojumu

Jauns.lv

Pēdējo triju gadu Eiropas čempions un Pasaules kausa kopvērtējuma uzvarētājs skeletonā vīriešiem latvietis Martins Dukurs pirms Leikpleisidas trasē, ASV, paredzētā pasaules čempionāta guvis kājas sasitumu, vēsta laikraksts "Diena".

Martins Dukurs pirms pasaules čempionāta guvis sav...
Pasaules kausa ieguvējs skeletonā Martins Dukurs nekādi nespēj „atkost” sarežģīto Leikpleisidas trasi.
Pasaules kausa ieguvējs skeletonā Martins Dukurs nekādi nespēj „atkost” sarežģīto Leikpleisidas trasi.

Dukuram, kurš sacensībās centīsies aizstāvēs pirms gada izcīnīto pasaules čempiona titulu, treniņos vēl nav izdevies veikt nevienu labu braucienu. Turklāt sportists vienā no braucieniem kritis, iegūstot pamatīgu zilumu uz kreisā augšstilba.

"Kritienā gūtais zilums traucē skriet ar pilnu jaudu. Ja ļoti sāpēs, būs jālieto pretsāpju līdzekļi. Pirmajā dienā to negribētos darīt, jo tad tomēr ir risks savainojumu vēl vairāk saasināt," atklājis sportists.

Martinam Dukuram gan lielākas bažas sagādā nevis gūtais savainojums, bet veiksmīga trases izbraukšana, kas latvietim līdz šim nav padevusies.

Sacensības startēs arī Martina Dukura brālis Tomass Dukurs.

Pirmos divus braucienus sportisti veiks naktī uz sestdienu pēc Latvijas laika, bet dienu vēlāk tiks aizvadīti atlikušie divi braucieni.

Šīs sezonas Pasaules kausa noslēguma kopvērtējumā Martins Dukurs tika pie 1751 punkta, viņam ar 1605 punktiem sekoja vācietis Franks Rommels, bet Tomass Dukurs palika trešais ar 1522 punktiem.

Pasaules kausa izcīņa skeletonā notiek kopš 1986. gada un līdz šim trīs gadus pēc kārtas kopvērtējumā bija spējis uzvarēt vienīgi austrietis Kristians Auers, kurš bija labākais no 1992./93. līdz 1994./95.gada sezonai. Pēc gada pauzes Auers triumfēja vēl divas reizes un pašlaik ir vienīgais pieckārtējais Pasaules kausa ieguvējs.

Astoņos Pasaules kausa šīs sezonas posmos Martins Dukurs svinēja septiņas uzvaras, bet reizi bijis spiests samierināties ar sesto vietu.

Savukārt Tomass Dukurs divas reizes ierindojās otrajā vietā, vienu reizi finišēja trešajā pozīcijā, divas reizes izcīnīja ceturto vietu, vienreiz bija piektais un divas reizes bija spiests samierināties ar septīto pozīciju.

LETA/Foto: EPA/LETA