Martins Dukurs līderis pēc pasaules čempionāta skeletonā trim braucieniem
Citi sporta veidi

Martins Dukurs līderis pēc pasaules čempionāta skeletonā trim braucieniem

Jauns.lv

Leikpleisidas trasē, ASV, notiekošajā pasaules čempionātā skeletonā vīriešiem pārliecinošu pirmo vietu pēc trijiem braucieniem ieņem pēdējo triju gadu Eiropas čempions un Pasaules kausa kopvērtējuma uzvarētājs Martins Dukurs no Latvijas.

Martins Dukurs līderis pēc pasaules čempionāta ske...

­ ­ M.Dukurs cenšas aizstāvēt pirms gada izcīnīto pasaules čempiona titulu, bet viņa brālis Tomass Dukurs pēc trijiem braucieniem atrodas sestajā pozīcijā.

M.Dukurs jau pēc pirmajiem diviem braucieniem atradās stabilā līderpozīcijā. Trešajā braucienā viņš uzrādīja labāko starta laiku un pirms pēdējā, ceturtā, brauciena savu tuvāko sekotāju vācieti Franku Rommelu apsteidz jau par 1,56 sekundēm.

Savukārt T.Dukurs, kurš pēc pirmajiem diviem braucieniem ieņēma ceturto vietu, trešajā braucienā atkāpās par divām pozīcijām.

Pēc trijiem braucieniem T.Dukurs no sava brāļa atpaliek par 2,15 sekundēm.

Piektajā vietā esošajam krievam Sergejam Čudinovam T.Dukurs šobrīd zaudē 0,05 sekundes, bet no trešās pozīcijas, kurā atrodas Bens Senfords no Jaunzēlandes, T.Dukuru šķir 0,36 sekundes.

Ceturto braucienu skeletonisti veiks plkst.2 pēc Latvijas laika.

Jau ziņots, ka M.Dukurs treniņos guva kājas sasitumu, vienā no braucieniem krītot un iegūstot pamatīgu zilumu uz kreisā augšstilba.

Šīs sezonas Pasaules kausa noslēguma kopvērtējumā M.Dukurs tika pie 1751 punkta, viņam ar 1605 punktiem sekoja Rommels, bet T.Dukurs palika trešais ar 1522 punktiem.

Pasaules kausa izcīņa skeletonā notiek kopš 1986.gada un līdz šim trīs gadus pēc kārtas kopvērtējumā bija spējis uzvarēt vienīgi austrietis Kristians Auers, kurš bija labākais no 1992./93. līdz 1994./95.gada sezonai. Pēc gada pauzes Auers triumfēja vēl divas reizes un pašlaik ir vienīgais pieckārtējais Pasaules kausa ieguvējs.

Astoņos Pasaules kausa šīs sezonas posmos M.Dukurs svinēja septiņas uzvaras, bet reizi bijis spiests samierināties ar sesto vietu.

Savukārt T.Dukurs divas reizes ierindojās otrajā vietā, vienu reizi finišēja trešajā pozīcijā, divas reizes izcīnīja ceturto vietu, vienreiz bija piektais un divas reizes bija spiests samierināties ar septīto pozīciju.


LETA  / Foto: AFP/LETA