Lipmans jūtas lepns par Latvijas hokeja izlases sniegumu olimpiskajā kvalifikācijā
LHF prezidents Kirovs Lipmans tic, ka šāda Latvijas izlase var paveikt lielas lietas.
Hokejs
2016. gada 7. septembris, 17:30

Lipmans jūtas lepns par Latvijas hokeja izlases sniegumu olimpiskajā kvalifikācijā

Jauns.lv

Latvijas hokeja valstsvienība nedēļas nogalē aizvadītajā 2018.gada Phjončhanas Ziemas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā bija saliedēta kā nekad, uzskata Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pagājušajā nedēļas nogalē Latvijas hokeja valstsvienība izšķirošajā mačā par ceļazīmi uz Olimpiādi pārpildītu tribīņu priekšā ar 2:3 piekāpās Vācijai.

"Vispirms lielu paldies gribu pateikt izlases spēlētājiem, kuri cīnījās un darīja visu iespējamo. Šī komanda bija kā nekad saliedēta. Neatceros, kad mēs būtu bijuši tik vienoti un mērķtiecīgi," LHF paziņojumā citēts Lipmans. "Esmu lepns par mūsu komandas paradīto sniegumu. Diemžēl šoreiz nedaudz pietrūka. Ar šādu komandas raksturu un cīņas sparu uzvaras neizpaliks."

"Mēs joprojām esam hokeja nācija, kas var paveikt lielas lietas," paudis Lipmans.

Tāpat LHF izteikusi pateicību ilggadējam izlases vārtsargam Edgaram Masaļskim, kurš pēc spēles ar Vāciju paziņoja par karjeras beigām izlasē. "Edgars ir kļuvis par īstu paraugu jaunajiem hokejistiem, kas sāk sporta gaitas. Viņa nopietnā attieksme pret darbu izlasē ir piemērs citiem. Paldies Tev, Edgar!" teikts LHF paziņojumā.

Phjončhanas olimpisko spēļu dalībnieki tika noteikti jau pēc 2015.gada pasaules čempionāta - četrgades prestižākajam notikumam automātiski kvalificējās astoņas labākās tā brīža Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) ranga izlases, kā arī sacensību rīkotāja Dienvidkoreja. Savukārt pārējās trīs komandas pagājušajā nedēļā tika noskaidrotas trijos kvalifikācijas turnīros, ceļazīmes iegūstot Vācijai, Slovēnijai un Norvēģijai.

Latvijas izlase ir piedalījusies iepriekšējās četrās olimpiskajās spēlēs - 2002.gadā Soltleiksitijā, 2006.gadā Turīnā, 2010.gadā Vankūverā un 2014.gadā Sočos, kur spēlēja arī Austrijas izlase, kas iepriekšējā kvalifikācijā aiz svītras atstāja Vāciju. Tieši Sočos Latvija parādīja viscienījamāko sniegumu un guva astoto vietu.

LETA/Foto: Ieva Makare/LETA