Alonso triumfē Malaizijas "Grand Prix" izcīņā; Fetels paliek bez punktiem
Citi sporta veidi
2012. gada 25. marts, 14:37

Alonso triumfē Malaizijas "Grand Prix" izcīņā; Fetels paliek bez punktiem

Jauns.lv

Pirmās formulas pasaules čempionāta jaunās sezona otrā posma - Malaizijas "Grand Prix" - sacīkstēs svētdien uzvaru izcīnīja "Ferrari" spāņu pilots Fernando Alonso.

Lai arī Alonso sacensības sāka tikai no devītās vietas, divkārtējais pasaules čempions prata izmantot nepateicīgos laika apstākļus, kad spēcīgā lietus dēļ sacīkstes septītajā aplī uz laiku tika pārtrauktas.

Otrajā vietā pārsteidzoši finišēja meksikānis Serhio Peress no "Sauber" vienības, bet trešais palika kvalifikācijas sacensību uzvarētājs brits Lūiss Hamiltons no "McLaren-Mercedes" komandas.

Jāizceļ, ka Peress tādējādi pirmo reizi karjerā izcīnījis vietu un goda pjedestāla.

Ceturtajā vietā ierindojās austrālietis Marks Vēbers no "Red Bull" komandas, piektais bija "Lotus" vienības somu pilots Kimi Raikonens, bet pirmo sešinieku noslēdza brazīlietis Brunu Senna no "Williams".

Vēl pirmajā desmitniekā ierindojās brits Pols di Resta ("Force India"), francūzis Žans Ēriks Verņs ("Toro Rosso"), vācietis Niko Hulkenbergs ("Force India") un septiņkārtējais pasaules čempions Mihaels Šūmahers no Vācijas ("Mercedes GP").

Tikmēr Fetels palika tikai 11.pozīcijā, bet pirmā posma uzvarētājs - Hamiltona tautietis un komandas biedrs Džensons Batons - ierindojās 14.pozīcijā.

Šosezon F-1 kalendārā paredzētas 20 sacīkstes, no kurām pēdējās novembrī notiks Brazīlijā. Šosezon aizvadāmo sacīkšu skaits ir par vienām lielāks nekā pagājušajā sezonā.

Kopvērtējumā pēc diviem posmiem līderis ar 35 punktiem ir Alonso, kuram ar 30 punktiem seko Hamiltons, bet trešais ar 25 punktiem ir Batons.

Jau vēstīts, ka pagājušajā sezonā F-1 sacensībās dominēja Fetels, kļūstot par jaunāko pilotu, kurš divus gadus pēc kārtas uzvarējis pasaules čempionātā. Tāpat Fetels pagājušajā gadā uzvarēja 15 no 19 kvalifikācijas sacensībām, labojot 1992.gadā Naidžela Mansela sasniegto rekordu.

LETA/Foto: AFP/LETA; EPA/LETA