Džeriņš pēc blāvā snieguma pret Krieviju nonācis izlases rezervistos
Hokejs
2012. gada 6. maijs, 16:39

Džeriņš pēc blāvā snieguma pret Krieviju nonācis izlases rezervistos

Jauns.lv

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Andris Džeriņš pēc blāvā snieguma pasaules čempionāta pirmajā spēlē pret Krieviju nonācis vienības rezervistu pulkā un otrajam mačam netiks pieteikts.

Kā novēroja aģentūra LETA, svētdienas treniņā pirms svarīgā mača pret Vāciju uz ledus devās visi 25 izlases spēlētāji. It īpaši daudz ar hokejistiem runāja un uz ledus darbojās treneris Viktors Ignatjevs, kurš atbild par aizsardzības funkciju veikšanu.

Džeriņš, kurš sestdienas zaudējumā Krievijas izlasei ar 2:5 nodemonstrēja neizteiksmīgu sniegumu, šoreiz trenējās kopā ar pirmajā mačā pieteikto 13.uzbrucēju Kobu Jasu. Kā atklāja izlases treneris Artis Ābols, Džeriņš mačam pret Vāciju netiks pieteikts, skaidrojot to ar treneru neapmierinātību par viņa veikumu.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, Džeriņš pēc sestdienas mača saņēmis ļoti asu kritiku no izlases galvenā trenera Teda Nolana.

Līdz ar to veiktas divas izmaiņas divos uzbrucēju virknējumos. Tā trešajā maiņā spēlē pret Vāciju laukumā dosies Armands Bērziņš, Gints Meija un Roberts Bukarts, bet ceturtajā maiņā darbosies pirmajam mačam nepieteiktais Roberts Ķēniņš, kā arī Kaspars Saulietis un Juris Štāls.

Arī mačam pret Vāciju netiks pieteikts aizsargs Jānis Andersons.

Raksturojot gaidāmās spēles nozīmīgumu, Ābols izteicās, ka mačs pret Vāciju turnīra turpmāko gaitu noteiks abām komandām.

"Ja jau mēs sapņojam par ceturtdaļfinālu, tad šī spēle ir jāuzvar. Abas komandas viena otrai ir galvenais konkurents par izkļūšanu no grupas," uzskata Ābols.

Pasaules čempionāts līdz 20.maijam risināsies Zviedrijā un Somijā. Bez Latvijas un Vācijas izlasēm Stokholmā spēlē arī Čehija, Zviedrija, Itālija, Krievija, Dānija un Norvēģija.

Sākot ar šo gadu, pasaules čempionāta augstākajā divīzijā visas 16 komandas, ņemot vērā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rangu, izkārtotas divās apakšgrupās, pa astoņām vienībām katrā. Tādējādi katrai valstsvienībai būs garantētas vismaz septiņas spēles.

Pēc viena apļa turnīra katras apakšgrupas četras spēcīgākās komandas savas grupas ietvaros aizvadīs ceturtdaļfināla cīņas, bet komandas, kas savā grupā paliks astotajā vietā, automātiski izkritīs uz pasaules čempionāta pirmo divīziju.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA