Hokejs

Čehijas hokeja izlasei pievienosies Erats un Vorāčeks; papildinājumi arī citām valstīm

Jauns.lv

Latvijas nākamo pretinieci pasaules čempionātā Čehijas hokeja izlasi tuvākajā laikā papildinās Nacionālās hokeja līgas (NHL) uzbrucēji Jakubs Vorāčeks un Martins Erats.

Čehijas hokeja izlasei pievienosies Erats un Vorāč...

Tomēr tas nenotiks līdz trešdienas vakarā gaidāmajam mačam ar Latviju.

Nešvilas "Predators" komandas uzbrucējs Erats savai valstsvienībai Stokholmā pievienosies "tuvākajā laikā", vēsta portāls "iSport.cz".

"Protams, es ļoti gribētu, ka mēs būtu pieveikuši Fīniksas "Coyotes". Darīju visu, ko varēju, un esmu sarūgtināts, tomēr tagad vēlos pievienoties Čehijas izlasei," teica Erats.

Kā ziņots, "Predators" pirmdien izstājās no Stenlija kausa turnīra, kad Rietumu konferences pusfināla sērijā ar 1-4 piekāpās "Coyotes" vienībai.

Tikmēr Filadelfijas "Flyers" komandā, kas Austrumu konferences pusfinālā ar 1-4 zaudēja Ņūdžersijas "Devils" hokejistiem, bija divi čehu spēlētāji.

Jau tagad skaidrs, ka 40 gadus vecais Jaromirs Jāgrs ir atteicies no dalības pasaules čempionātā, savukārt jaunais uzbrucējs Vorāčeks izteicis vēlmi pievienoties valstsvienībai. Paredzams, ka trešdien Vorāčeks veiks medicīniskās pārbaudes klubā un ārstu zaļās gaismas saņemšanas gadījumā dosies uz Zviedriju.

Spēcīgs papildinājums gaidāms Baltkrievijas valstsvienībai, kas spēlē Helsinku apakšgrupā, portāla "nhl.com" žurnālists Kriss Džonstons savā "Twitter" profilā apstiprinājis, ka savai izlasei pievienosies "Predators" komandu pārstāvošie brāļi Andrejs un Sergejs Kosticini.

Tāpat "Predators" komandas spēlētāji pievienosies arī ASV un Šveices valstsvienībām.

ASV izlasei pievienosies uzbrucējs Kreigs Smits, bet Šveicei palīdzēs aizsargs Romēns Žosī. Arī šīs abas komandas spēlē Helsinku apakšgrupā.

Arī šie spēlētāji savām komandām pievienosies tuvāko dienu laikā.

Tikmēr Krievijas izlases vadība saņēmusi oficiālu apstiprinājumu, ka tai nepalīdzēs "Predators" komandā sezonu noslēgušais uzbrucējs Aleksandrs Radulovs.

Kā ziņots, šodien pasaules čempionātā pirmā spēle sāksies plkst.16.15 Helsinkos, kad savā starpā tiksies Slovākijas un Kazahstānas valstsvienības (tiešraidē kanālā "Viasat Sport Baltic"), bet stundu vēlāk Stokholmā cīņu sāks Itālijas un Norvēģijas valstsvienības.

Vēlāk plkst.20.15 Helsinkos savā starpā tiksies Kanāda un Šveice, bet plkst.21.15 dienas programma noslēgsies Stokholmā, kad Vācija samēros spēkus ar vienu no sacensību saimniecēm Zviedriju (tiešraidē kanālā "TV6").

Pēc pirmajām piecām spēļu dienām Helsinku grupas kopvērtējumā tagad Somija ar deviņiem punktiem trijās spēlēs atrodas līderpozīcijā, tai divus punktus zaudē Kanāda, bet ar sešiem punktiem seko Šveice. Pie pieciem punktiem tikusi ASV izlase, trīs punkti ir Francijas, Slovākijas un Baltkrievijas rēķinā, bet bez punktiem joprojām atrodas Kazahstāna.

Savukārt Stokholmas grupā pa deviņiem punktiem ir Zviedrijai un Krievijai, bet Latvija ar sešiem punktiem atrodas trešajā pozīcijā. Pieci punkti ir Čehijas kontā, trīs punktus izcīnījusi Vācija, Itālijas izlase tikusi pie diviem punktiem, savukārt pa punktam ir Dānijai un Norvēģijai.

Latvijas izlase nākamo maču aizvadīs ceturtdien plkst.21.15, kad samēros spēkus ar Čehiju.

Šī gada pasaules čempionāts līdz 20.maijam risināsies Zviedrijā un Somijā.

Komandas pa apakšgrupām izkārtotas, ņemot vērā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rangu. Pēc viena apļa turnīra grupas ietvaros katrā attiecīgajā pilsētā četru spēcīgāko komandu vidū tiks izspēlēti ceturtdaļfināli, bet to uzvarētāji vienkopus pulcēsies Helsinkos, kur līdz 20.maijam tiks noskaidroti šī gada pasaules čempioni.

Komandām, kas grupās ieņems 5.-8. vietu, čempionāts būs noslēdzies, turklāt katras apakšgrupas vājākā komanda pametīs augstāko divīziju un nākamgad spēlēs pirmās divīzijas A grupā. Šo komandu vietas nākamgad ieņems Slovēnija un Austrija.

LETA