Rodrigo Ābols sezonu sāks AHL: "Flyers" nosūta uzbrucēju uz fārmklubu
foto: Getty Images via AFP
Nacionālās hokeja līgas komanda Filadelfijas "Flyers" nosūtīja latviešu uzbrucēju Rodrigo Ābolu uz fārmklubu Amerikas Hokeja līgā.
Hokejs

Rodrigo Ābols sezonu sāks AHL: "Flyers" nosūta uzbrucēju uz fārmklubu

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Filadelfijas "Flyers" piektdien nosūtīja latviešu uzbrucēju Rodrigo Ābolu uz fārmklubu Amerikas Hokeja līgā (AHL), vēsta vienība.

Rodrigo Ābols sezonu sāks AHL: "Flyers" nosūta uzb...

Tādējādi Ābols sezonu sāks AHL komandā Alentaunas "Lehigh Valley Phantoms".

"Flyers" līdz šim piecās aizvadītajās pārbaudes spēlēs Ābols tika pie vienas rezultatīvas piespēles. 

28 gadus vecais Ābols jūnijā vienojās par viena gada divvirzienu līgumu ar "Flyers". Šis Ābolam būs otrais mēģinājums iekļūt NHL - pirms pieciem gadiem viņš vienojās par divu gadu līgumu ar Floridas "Panthers", tomēr pasaules spēcīgākajā līgā nedebitēja, aizvadot 36 mačus fārmklubā Springfīldas "Thunderbirds", kur izcēlās ar 23 (7+16) punktiem. 

Pēc atgriešanās Zviedrijas hokeja līgā (SHL) uzbrucējs trīs sezonas nospēlēja "Orebro" rindās, bet pagājušajā sezonā pievienojās "Rogle" vienībai un aizkļuva līdz SHL finālam. Regulārajā SHL čempionātā Ābols pērn 50 mačos sakrāja 26 (14+12) punktus, bet 15 "play off" mačos atzīmējās ar 12 (5+7) punktiem.

Jaunā NHL sezona sāksies Eiropā, kur 4. un 5. oktobrī "Global Series" ietvaros Ņūdžersijas "Devils" Čehijas galvaspilsētā Prāgā tiksies ar Bufalo "Sabres" komandu. Ziemeļamerikā pamatturnīra spēles sāksies 8. oktobrī.

Iepriekšējā sezonā Stenlija kausu izcīnīja Floridas "Panthers", kas finālsērijā ar 4-3 pārspēja Edmontonas "Oilers".