Silovs atzīts par 2011.gada absolūto Eiropas čempionu šorttrekā
Citi sporta veidi

Silovs atzīts par 2011.gada absolūto Eiropas čempionu šorttrekā

Jauns.lv

Latvijas sportists Haralds Silovs oficiāli atzīts par 2011. gada absolūto Eiropas čempionu šorttrekā, informēja Latvijas Ātrslidošanas federācijas valdes priekšsēdētājs Edvīns Silovs.

Silovs atzīts par 2011.gada absolūto Eiropas čempi...
Latvijas sportists Haralds Silovs saņēmis 2011. gada absolūtā Eiropas čempiona titulu šorttrekā.
Latvijas sportists Haralds Silovs saņēmis 2011. gada absolūtā Eiropas čempiona titulu šorttrekā.

Tas noticis pēc tam, kad apelācija par dopinga lietošanu noraidīta vienam no labākajiem Eiropas šorttrekistiem francūzim Tibo Fokonē, kurš saņēmis 18 mēnešu diskvalifikāciju, sākot no 2010. gada 27. decembra.

Fokonē pozitīvas dopinga analīzes tika konstatētas 2010. gada 12. decembrī Pasaules kausa posma laikā. Gan A, gan B provēs tika atrasta aizliegtā viela tuaminoheptāns, kas bijusi ārsta izrakstītās pretiesnu zālēs.

Līdz ar to Fokonē diskvalificēts arī no 2011. gada Eiropas čempionāta, kas absolūto titulu devis Silovam.

Tāpat Silovs 2011. gada Eiropas čempionātā izcīnīja sudrabu 1000 metru slidojumā, bija trešais 500 metru distancē un ceturtais 1500 metru sacensībās. Savukārt tagad latvietis kļuvis arī par Eiropas čempionu 1000 metros. Vēl latvietis izcīnījis sudrabu 500 metru distancē un bronzu 1500 metru sacensībās, jo francūzis toreiz Eiropas čempionātā uzvarēja pilnīgi visās distancēs.

Kā ziņots, arī iepriekš Eiropas čempionātos šorttrekā Silovs startējis sekmīgi - 2008.gadā viņš kļuva par absolūto čempionu, bet gadu vēlāk daudzcīņas ieskaitē palika otrais.

Pagājušajā sezonā Silovs startēja tikai ātrslidošanas sacensībās, kurās, visticamāk, piedalīsies arī turpmāk.

LETA/Foto: Evija Trifanova/LETA