Citi sporta veidi
2012. gada 27. maijs, 01:43

Latvijas spēkavīru čempionāta otrajā posmā Kandavā uzvar Zāģeris

Jauns.lv

"Siltums Jums" Latvijas spēkavīru čempionāta otrajā posmā, kas piektdien norisinājās Kandavā, uzvaru svinēja Dainis Zāģeris, informē rīkotāji.

Sacensībās Kandavas stadionā, kur Latvijas čempionāta posms notika jau ceturto gadu, startēja 14 stiprinieki.

Zāģeris vadībā izvirzījās jau pirmajā vingrinājumā - alus mucu mešanā. Otrajā vingrinājumā Lodes ķieģeļu ķerras stumšanā uzvarēja Mareks Leitis, otrais bija Didzis Zariņš, bet Zāģeris uzrādīja trešo labāko rezultātu. Trešajā vingrinājumā - "Triobet" baļķu celšanā posma uzvarētājs bija vienīgais, kurš pacēla visus četrus baļķus. "Tolmets" mašīnas nešanā uzvarēja Inguss Kaktenieks. Pēdējā vingrinājumā akmeņu celšanā uzvarēja Zariņš.

Posma kopvērtējumā Zāģeris nopelnīja 74 punktus, otrais bija Kaktenieks ar 68 punktiem, bet trešo vietu ieņēma Leitis ar 64 punktiem.

Zāģeris, kurš uzvarēja arī pirmajā posmā, ir līderis kopvērtējumā ar 20 punktiem. Viņam seko Leitis ar 17 un Kaktenieks ar 16 punktiem.

Nākamais posms 16. jūnijā risināsies Smiltenē, bet tam sekos sacensības Jēkabpilī (7. jūlijā), Rojā (14. jūlijā), kā arī finālsacensības Ventspilī (4.augustā) un Koknesē (5. augustā).

LETA