Maiami "Heat" otro gadu pēc kārtas iekļūst NBA finālā. VIDEO
Maiami „Heat” „lielais trio” aizvadīja lielisku spēli.
Basketbols
2012. gada 10. jūnijs, 10:57

Maiami "Heat" otro gadu pēc kārtas iekļūst NBA finālā. VIDEO

Jauns.lv

Otro gadu pēc kārtas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra finālā sestdien iekļuva Maiami "Heat" komanda.

Aizvadītajā Austrumu konferences finālsērijā izšķirošajā, septītajā, mačā "Heat" vienība savā laukumā ar 101:88 (23:27, 23:26, 27:20, 28:15) pārspēja Bostonas "Celtics" basketbolistus.

Sērijā līdz četrām uzvarām pārāka ar rezultātu 4-3 bija "Heat" komanda.

Pēc pirmās ceturtdaļas vadībā ar rezultātu 27:23 atradās "Celtics" vienība, bet pēc pirmā puslaika viesu pārsvars bija septiņu punktu izteiksmē (53:46). Pirmajā puslaikā laukuma saimnieki pieļāva desmit kļūdas, bet jau ar trešās ceturtdaļas sākumu jūtami uzlaboja savu sniegumu, veicot izrāvienu 8:0.

Ceturtajā ceturtdaļā, kas sākās pie neizšķirta rezultāta, daudz pārliecinošāk nospēlēja "Heat" vienība, izkarojot pārsvaru un vēlāk no nosargājot.

"Heat" komandā rezultatīvākais bija sezonas vērtīgākais līgas spēlētājs Lebrons Džeimss, kurš guva 31 punktu un izcīnīja 12 atlēkušās bumbas, kamēr Dveins Veids un Kriss Bošs iekrāja pa attiecīgi 23 un 19 punktiem.

Tikmēr "Celtics" rindās ar 22 punktiem, 14 rezultatīvām piespēlēm un desmit bumbām zem groziem izcēlās Reidžons Rondo, bet Pola Pīrsa kontā 19 punkti.

"Heat" vienība NBA čempionātā triumfēja 2005./06.gada sezonā, bet pērn finālsērijā atzina Dalasas "Mavericks" pārākumu.

Kā ziņots, Rietumu konferences finālsērijā Oklahomasitijas "Thunder" ar 4-2 uzvarēja Sanantonio "Spurs" vienību.

Iepriekšējo reizi šī komanda NBA finālsērijā spēlēja 1996.gadā, bet tad tā vēl atradās Sietlā un bija pazīstama ar nosaukumu "Supersonics".

Finālsērijas pirmais mačs otrdien notiks Oklahomasitijā.

Mača interesantākie momenti – video:

LETA/Foto: EPA/LETA